GLAVA BOLI OD PROBLEMA: Uoči starta nove sezone - Obradović ostao bez petorice igrača!


IZVOR: Vladimir Vorih - 19.09.2024 | 10:14


Crno-beli otputovali oslabljeni u Atinu.

Foto: Starsport
GLAVA BOLI OD PROBLEMA: Uoči starta nove sezone - Obradović ostao bez petorice igrača!

Košarkaški tim Partizana ostvario je pobedu nakon velike drame protiv Pariza rezultatom 83:82, u utakmici odigranoj na Sajmu u Beogradu. Odlučujući poen postigao je Brendon Dejvis u poslednjem napadu, nakon što je Partizan ušao sa zaostatkom od jednog poena. Ova pobeda je posebno važna s obzirom na to da će Pariz od naredne sezone takođe igrati u Evroligi, što znači da nas očekuju još uzbudljivi susreti između ova dva tima.

Košarkaši Partizana će tokom predstojećeg vikenda učestvovati na vrlo jakom pripremnom turniru u Grčkoj, na kome će se susresti sa Efesom, Makabijem i domaćinom Panatinaikosom. Prvi rival crno-belih biće upravo grčki velikan, Panatinaikos, a trener Partizana, Željko Obradović, već je postao fokus medijske pažnje u Grčkoj budući da je sa "zelenima" osvojio pet od svojih devet titula prvaka Evrope.

Međutim, put grčke prestonice Partizan je otputovao osetno oslabljen bez čak petorice košarkaša. Kapiten Vanja Marinković nije krenuo put Atine, Ajzea Majk se oporavlja od povrede i neće ga biti ni na startu nove sezone, a sa ekipom nije ni Arijan Lakić. Uz njih trojicu na prestižnom turniru neće učestovvati ni mladi Aleksa Dimitrijević i Mitar Bošnjaković koji su ostali u Beogradu.

Foto: Starsport

Sjajne utakmice su odigrane u hali na Beogradskom sajmu

 

Usled navedenog pret stručnim štabom vicešampiona AdmiralBet ABA lige je težak posao da na turniru "Pavlos Janakopulos" uigra nepotpuni sastav.

Treba napomenuti da je planirano da se mečevi ovog turnira odigraju na stadionu "Panatinaiko", ali se usled loših vremenskih uslova odustalo od navedene ideje.

Prvi zvanični meč u novoj sezoni crno-beli će odigrati u sredu 25. septembra kada će u Beogradskoj areni u okviru prvog kola regionalnog košarkaškog takmičenja ugostiti ekipu čačanskog Borca.

 

BONUS VIDEO: