DRUGI PRODAJU MAGLU, ZVEZDA OSVAJA TROFEJE: Nebojša Čović otvoreno o ciljevima


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 13:53


Da li je predsednik crveno-belih između redova "pecnuo" Partizan?!

Foto: kkcrvenazvezda.rs
DRUGI PRODAJU MAGLU, ZVEZDA OSVAJA TROFEJE: Nebojša Čović otvoreno o ciljevima

Košarkaši Crvene zvezde igraće i ove sezone u Evroligi, baš kao i Partizan, pa će Srbija ponovo imati dva predstavnika u eliti. Ono što se razlikuje kod dva srpska kluba je pristup i na to je ukazao između redova predsednik crveno-belih Nebojša Čović. Govoreći o ciljevima Zvezde u novoj sezoni on je bio krajnje otvoren, ali je između redovao poslao skrivenu poruku. On nije spomenuo direktno Partizan, ali se da postaviti pitanje da li je upravo mislio na crno-bele imajući u vidu da samo ta dv akluba igraju u Evroligi sa naših prostora.

Foto: KK Crvena zvezda

Tim za velika dela: KK Crvena zvezda

- Ciljevi su odbrana sva tri trofeja, Kup Radivoja Koraća, AdmiralBet ABA liga i Košarkaška liga Srbije i pokušaj plasmana u TOP 10 Evrolige. Plasman dobar u Evroligi jeste cilj, ali moramo ići korak po korak. Ne slažem se da je prošle godine bio podbačaj u Evroligi. Moglo je i gore. To su priče prodavaca magle koji pokušavaju da prekriju svoje neuspehe i budžete. Pričaju da je važna samo Evroliga i slično... Evroliga je teško takmičenje i ja nisam nezadovoljan ni kada smo 11. na tabeli, ni kada smo osmi. Crvena zvezda mora mnogo više da radi sa medijima, da napravi svoju mrežu. Prošle sezone je osvojeno tri trofeja, od 2011. oko 25 trofeja - rekao je Čović, pa nastavio:

Foto: Starsport

Da li je Čović na njih mislio? Ostoja Mijailović i Željko Obradović

- Roster je dobar, pristojan, mi imamo pristup da našu osnovu čine domaći igrači, koji razumeju šta znači trofeji, uz uvažavanje stranaca. Kao što je brzo shvatio Kampaco. Stručni štab je odličan, Janis radi sjajno, odlično sprema ekipu, a da ga poredim sa prošlogodišnjim? To je bio najbolji tim do te sezone, a ja očekujem da ovaj tim ispuni planove koje je rekao i predsednik UO. Trudićemo se da napravimo dobar rezultat u Evroligi. Mislim da se malo govorilo kako je Zvezda igrala završnice u AdmiralBet ABA ligi i Superligi… Umesto da se pričalo o košarci, ali dobro, očigledno da su takve navike na našim prostorima.

BONUS VIDEO