VOLI ŽOCA ZBOG SVOG OCA: Ovako skoro neko nije opisao trenera Partizana


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.09.2024 | 15:41


Sve po zaslugama, a Željko Obradović je u Panatinaikosu ostavio neizbrisiv trag.

Foto: Gazzeta.gr
VOLI ŽOCA ZBOG SVOG OCA: Ovako skoro neko nije opisao trenera Partizana

Željko Obradović osvojio je devet titula prvaka Evrope, od toga čak pet sa Panatinaikosom. Imajući to u vidu ne čudi da Žoc za Atinu kaže da mu je druga kuća, baš kao što je to i sada uradio kada je sa svojim Partizanom otišaona prijateljski turnir na kojem će igrati sa Efesom i domaćinom PAO.

Međutim, koliko Žoc znači "zelenima" najbolje je opisao vlasnik kluba Dimitris Janakopulos. I to ni manje ni više nego kroz odnos Obradovića i njegovog oca Pavlosa.

- Obradovića bih mogao da nazovem velikim bratom. Ispričaću vam priču. Moj otac ima kancelariju kod kuće koju sam ostavio kakva jeste kada je preminuo. Ako računam fotografije, ima ih više sa Željkom nego sa mnom, tako da ga smatram svojim velikim bratom - rekao je Janakopulos.

Foto: www.profimedia.rs

Pet titula prvaka Evrope ima Žoc sa PAO

Podsetimo, košarkaši Partizana privode kraju pripreme za novu sezonu. Izabranici Željka Obradovića nalaze se u Atini gde će učestvovati na turniru "Pavlos Janakopulos". Prvi meč igraju danas protiv turskog Efesa i taj meč biće zatvoren za javnost. Dan kasnije na drevnom stadionu od 21 čas sledi meč protiv domaćina Panatinaikosa. Na tim utakmicama Žoc je bez petorice jer su u Beogradu ostali Vanja Marinković, Mitar Bošnjaković, Ajzea Majk, Arijan Lakić i Aleksa Dimitrijević.

Partizan je do sada na pripremama odigrao četiri zvanična meča i ostvario tri pobede. Dve na turniru u Italiji gde je prvo posle produžetka dobio Tortonu posle produžetka (96:94), pa je u finalu bio bolji od domaćina ekipe Trapanija (89:61).

BONUS VIDEO