ZVEZDA OTPUTOVALA U DUBAI: Lazić i Sferopulos poslali jasnu poruku!


IZVOR: Republika - 20.09.2024 | 17:05


Crveno-bele kreću u odbranu titlule u regionalnom takmičenju.

Foto: Starsport
ZVEZDA OTPUTOVALA U DUBAI: Lazić i Sferopulos poslali jasnu poruku!

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u petak u Dubai, gde ih u nedelju očekuje zvaničan start nove sezone. Utakmica koju crveno beli igraju protiv novog kluba u AdmiralBet ABA ligi na programu je u nedelju od 17 sati u dvorani „Koka Kola Arena“ u Dubaiju.

Crveno beli su trenirali tokom prethodne nedelje i vredno su radili pred premijeru o kojoj trener Janis Sferopulos izneo je svoja očekivanja pred ovaj susret.

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

- Nova sezona je pred nama, prva utakmica je protiv ekipe BC Dubai u Dubaiju. Nova ekipa, koja ima velike ambicije. Prvi put će učestvovati u ABA Ligi i generalno u evropskoj košarci. Za nas je veoma važno da dobro startujemo sezonu, koja će biti duga. Želim da poručim da ćemo se boriti na svakoj utakmici za pobedu, od prve predstojeće protiv ekipe Dubaija. Trenirali smo i pripremali se da budemo spremni za predstojeće utakmice. Želim ekipi mnogo zdravlja, što manje povreda imamo biće bolje za nas. U svim takmičenjima u kojima učestvujemo idemo utakmicu po utakmicu i borimo se za naše ciljeve! - rekao je trener crveno belih.

Kapiten tima sa Malog Kalemegdana, Branko Lazić je istakao da je želja da se startuje dobro u novoj sezoni.

Foto: Starsport

Branko Lazić

- Očekuje nas start sezone i to protiv ekipe koja je formirana tokom leta vrlo dobrim igračima. Radili smo vrlo vredno po povratku iz Rusije i sa optimizmom dočekujemo prvi meč. Opšta mesta za nas su uvek ista kao i prethodnih sezona: čvrsto u odbrani, pridržavanje plana i dogovora iz svlačionice, uz maksimalan respekt za protivnika, a Dubai je tim iako debitant u ligi,  koji svakako zaslužuje poštovanje. Naša velika želja je da startujemo u novoj sezoni dobro - naveo je Lazić.

Crveno beli će u subotu trenirati u dvorani u kojoj se igra utakmica, a povratak za Beograd planiran je za ponedeljak.

BONUS VIDEO