DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU SVIH VREMENA: Ova imena porazila bi i čuveni Američki drim-tim!


IZVOR: Republika/S. J. - 20.09.2024 | 19:43


Sve same legende!

Foto: Starsport
DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU SVIH VREMENA: Ova imena porazila bi i čuveni Američki drim-tim!

Legendarni košarkaš Vlade Divac nedavno je dao intervju za hrvatski Index, u kome je govorio o brojnim zanimljivim temama. Izdvojili smo nekoliko najintrigantnijih pitanja i odgovora kako bismo vam približili Divčeve stavove.

Na pitanje da li smatra da je Nikola Jokić već sada najbolji evropski košarkaš svih vremena, Divac je odgovorio da "brojke tako kažu" i da "rezultati to govore". Istakao je da su rezultati osnova sporta te da prema tome nema dileme oko Jokićevog statusa.

- Brojke tako kažu. Rezultati to govore. A čitava osnova sporta su rezultati. Prema tome, mislim da onda tu nema dileme - rekao je Divac.

Govoreći o Luki Dončiću, Divac je istakao da je po talentu i igri na dobrom putu da postane naredni MVP, ali da će morati da vodi računa o svom telu. Takođe, podsetio je da je upravo on kao tadašnji GM Sakramenta preskočio Dončića na draftu, objašnjavajući da je već imao Dearona Foxa, koga je draftovao godinu dana ranije, i da je verovao da će Foks biti igrač koji će nositi franšizu.

- Po talentu i po igri, na dobrom je putu. Nikola Jokić jako vodi računa o svom telu. Bio bih jako srećan da Luku vidimo sa MVP nagradom, ali moraće jako da pazi na svoje telo - naveo je Divac i dodao:

Foto: Srpski telegraf

Vlade Divac

- Na toj sam poziciji imao Dearona Foxa, kog sam draftovao godinu dana ranije. U tom trenutku smatrao sam da je Foks igrač koji u narednom periodu može da nosi franšizu. Vreme će da pokaže jesam li pogrešio. Kako sad stvari stoje, izgleda da jesam, ali imam veru u malog Foksa da će imati bolju karijeru - jasan je on.

Govorio je o najboljoj evropskoj petorci svih vremena, Divac je izdvojio Krešu Ćosića, Nikolu Jokića, Tonija Kukoča, Dražena Petrovića i Sašu Đorđevića. Istakao je da je imao mnoštvo fantastičnih igrača na umu, ali da je emotivno vezan za Krešu Ćosića.

- Počeću od kraja, od petice. Neka petica bude Krešo Ćosić, četvorka Nikola Jokić, trojka Toni Kukoč, dvojka Dražen Petrović, a na pleju neka bude Saša Đorđević. Uh, namučio sam se. Nabrojao sam ovih pet, a u glavi mi je još puno fantastičnih igrača. Mogao bih tri ekipe da složim, ali neka bude ova petorka. Evo, zakinuo sam Dina, ali emotivno sam vezan za Krešu - poručio je Vlade Divac.

BONUS VIDEO