PARA VRTI GDE BURGIJA NE: Evroliga na pragu velike promene!


IZVOR: Republika/S. J. - 20.09.2024 | 22:50


Dolaze bogati Arapi!

Foto: Profimedia
PARA VRTI GDE BURGIJA NE: Evroliga na pragu velike promene!

Prema informacijama objavljenim u Fajnenšal tajmsu, Saudijci su pokazali interesovanje za ulaganje u Evroligu, sa namerom da otkupe deo akcija procenjenih na milijardu evra. SURJ Sports investment, deo Javnog investicionog fonda Saudijske Arabije, već je ostvario ulaganja u sportske oblasti, uključujući borilačke sportove, biciklizam i tenis. Njihov potencijalni ulazak u vlasničku strukturu Evrolige mogao bi značajno da promeni pejzaž evropske košarke.

Evroliga navodno planira da proda trećinu svog poslovanja, uključujući i Evrokup, a kao savetodavni faktor u ovoj transakciji pojavljuje se banka LajonTri. Ova promena u vlasničkoj strukturi može imati dalekosežne posledice na organizaciju evropskih košarkaških takmičenja i otvoriti vrata za nove investicije i mogućnosti razvoja.

Foto: Profimedia

Osvajači Evrolige: KK Panatinaikos

SURJ Sports investment nije stranac kada je reč o ulaganjima u sportske oblasti. Pored već ostvarenih ulaganja u borilačke sportove i biciklizam, saudijski fond je pokazao interesovanje za ulaganja u tenis, golf i fudbal. Njihov širok spektar interesovanja ukazuje na ambiciozne planove za ulazak na svetsku sportsku scenu.

Ukratko, ulazak saudijskog fonda u vlasničku strukturu Evrolige mogao bi da donese značajne promene i unapredi evropsku košarku, otvarajući nove perspektive i mogućnosti za razvoj ovog popularnog sporta.

BONUS VIDEO