ČUVENI REPREZENTATIVAC SRBIJE NAJAVIO POVLAČENJE: "Kada mi istekne ugovor, to će biti kraj!"


IZVOR: Republika/S. J. - 21.09.2024 | 10:56


Deca su mi krenula u školu i ne želim više da ih selim - poručuje nekadašnji reprezentativac.

Foto: Starsport
ČUVENI REPREZENTATIVAC SRBIJE NAJAVIO POVLAČENJE: "Kada mi istekne ugovor, to će biti kraj!"

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Marko Jagodić Kuridža, nedavno je najavio kraj svoje dugogodišnje sportske karijere. U razgovoru za "Mozzart Sport", 37-godišnji veteran otkrio je da će njegov dvogodišnji ugovor sa novosadskim klubom biti poslednji u njegovoj karijeri.

- Ako sve bude išlo po planu, Vojvodina će biti moj poslednji klub. Imam 37 godina, sledećeg leta puniću 38. Ugovor traje dve godine i kada on istekne - to će biti kraj - rekao je Jagodić-Kuridža.

Novi Sad  kao rodni grad njegovog poslednjeg kluba, verovatno će postati i mesto gde će Jagodić-Kuridža nastaviti život nakon završetka svoje košarkaške karijere. Odluka da ostane u Novom Sadu doneta je zbog njegove dece koja su nedavno krenula u školu.

Foto: Starsport

Objavio kraj karijere: Marko Jagodić-Kuridža

- Deca su mi krenula u školu i ne želim više da ih selim. Ne mogu ništa da tvrdim sa sigurnošću, ali voleo bih da napravim uspeh sa ovim klubom i potom završim karijeru. Gde god da sam igrao, uvek sam nešto osvajao, bilo da su to šampionske titule, kupovi ili ABA liga... Voleo bih isto da postignem i sa Vojvodinom. Naravno, najvažniji cilj je ulazak u ABA ligu, ali svaki trofej bi mi mnogo značio  - poručio je Marko Jagodić-Kuridža.

Tokom svoje bogate karijere, Marko Jagodić-Kuridža je igrao za Crvenu zvezdu u Evroligi, Budućnost VOLI u Evrokupu, kao i za nekoliko drugih evropskih timova. Takođe, bio je deo reprezentacije Srbije na EuroBasketu 2022, gde je pokazao svoje kvalitete ostvarujući prosečno 3,7 poena i 3 skoka po utakmici. U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023, beležio je 6,2 poena i 3,3 skoka po utakmici, uz PIR 7,8 u 11 utakmica.

BONUS VIDEO