EVO ZAŠTO TEODOSIĆ NIJE IGRAO U RUSIJI! GM ZVEZDE PRIČAO I O AVRAMOVIĆU: Ne znam zašto je otišao u CSKA


IZVOR: Republika/ O.J. - 21.09.2024 | 16:34


Vasiljević o novom timu i VTB kupu

Foto: Starsport
EVO ZAŠTO TEODOSIĆ NIJE IGRAO U RUSIJI! GM ZVEZDE PRIČAO I O AVRAMOVIĆU: Ne znam zašto je otišao u CSKA

Crvena zvezda sutra u Dubaiju igra prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni na otvaranju AdmiralBet ABA lige. Generalni menadžer crveno-belih Nemanja Vasiljević je pričao o pripremnom periodu i turniru koji je odigran u Rusiji, konkretno ekipi CSKA za koju od ovog leta nastupa Aleksa Avramović.

- Vrlo visok nivo. Verujem da bi ovaj tim mogao komotno da se takmiči sa najboljima u Evropi. Znam da zbog trenutne situacije budžet možda nije toliko visok ka u Evroligi, ali CSKA i dalje imao dobar roster. Nekoliko je zvezda, Aleksa Avramović je nedavno potpisao... Izgubili smo dva razlike, ali treba razumeti da smo mi igrali bez četvorice prvotimaca. Takođe, ovo su pripreme, tako da se ovde testiraju razne taktičke stvari - počeo je Vasiljević za Sport Ekspres i nastavio:

Gledajući tržište i sve što se dešavalo poslednjih sezona, ne znam da li je išta iznenađenje. Aleksa je verovatno imao druge ponude, ali je izabrao CSKA i uvek poštujem izbor igrača. Možda je bilo malo neočekivano, jer sam verovao da će ostati u Evroligi, ali opet, to je njegova odluka.

Foto: Instagram/crvenazvezdakk

Teodosić na treningu

Objasnio je i zbog čega nismo videli Teodosića na mestu gde je nekada igrao sa velikim uspehom.

- Nažalost, pre puta u Atinu, Miloš je imao upalu grla i visoku temperaturu tri-četiri dana. Znam da je jako želeo da se vrati u Moskvu jer, koliko sam razumeo, nije bio sedam godina, otkako je napustio CSKA - rekao je generalni menadžer Zvezde.

Jago je ovog leta imao izuzetno bogatiju ponudu upravo iz Rusije, ali je odlučio da ostane u Beogradu.

- Ne znam baš da li je konkretno Uniks, ali imao je ponude iz Rusije. Jago je ozbiljno razmatrao istu, ali imao je opciju da izađe iz ugovora sa nama za određeno obeštećenje. Srećom po nas, odlučio je da potpiše novi ugovor sa nama, na još tri sezone. Drago mi je što smo dobili tržišnu bitku za Jaga, jer je važan za nas - izjavio je Vasiljević i za kraj se osvrnuo na Uroša Plavšića koji, po mišljenju novinara Sport Ekspresa, može biti najbolji centar Evrolige:

- Ne bih žurio sa takvim zaključcima, hajde da prvo sagledamo situaciju. Uroš još nema iskustvo u Evroligi. Biće mu potrebno vreme da se navikne na nivo takmičenja. Trener i stručni štab veruju da ima talenat, dobiće šansu da se dokaže. Nadamo se da će Uroš dodatno razviti svoj talenat i da će izneti nivo košarke u Evroligi.

BONUS VIDEO