OVO SE ZVEZDI NIKAD DO SAD NIJE DEŠAVALO NA POČETKU SEZONE: Sferopulosu otežan posao


IZVOR: Republika/ O.J. - 21.09.2024 | 18:26


Nepoznanice na startu

Foto: Starsport
OVO SE ZVEZDI NIKAD DO SAD NIJE DEŠAVALO NA POČETKU SEZONE: Sferopulosu otežan posao

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u petak u Dubai, gde ih sutra očekuje zvaničan start nove sezone. Utakmica koju crveno-beli igraju protiv novog kluba u AdmiralBet ABA ligi na programu je u nedelju od 17 sati u dvorani „Koka Kola" arena.

Čelnici srpskog šampiona tražili su, o čemu smo već preciznije pisali, da odmah na startu "odrade" gostovanje na "bliskom" istoku, kako se daleko putovanje u Emirate ne bi poklopilo sa terminima putovanja u Evroligi koja su, znamo, vrlo česta i iscrpljujuća.

Samo šest dana kasnije, Sferopulosova ekipa će dočekati Mornar u Beogradu, a potom sledi još jedna premijera - na evropskoj sceni. U prvom kolu Evrolige crveno-beli gostuju još jednom novajliji - Parizu, a upravo je to ono što se vrlo verovatno nikada nije dogodilo, da i u regionalnom i evropskom šampionatu Zvezda započinje takmičenje protiv debitanata.

Foto: KK Crvena zvezda

Plavšić u pripremnom periodu

Oni su u velikoj meri i nepoznanice za tim i trenera, pa će Janis Sferopulos imati teži pozao da pripremi mečeve protiv ekipa sa kojima se nikad do sad nije susretao, a u slučaju Dubaija, sa kojim se niko nikad nije susretao.

Podsetimo, u Beogradu su ostali Andrej Kostić, Dalibor Ilić, ali i novajlija Majk Daum. Sa druge strane, igrači koji su bili odsutni sa pripremnog turnira - Rokas Gedraitis, Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Džoel Bolomboj, biće na raspolaganju Grku za sutrašnji meč.

BONUS VIDEO