ZVEZDA OVAKAV POČETAK ABA LIGE NIJE IMALA DUGO: Evo kada su crveno-beli poslednji put počeli porazom regionalno takmičenje!


IZVOR: Republika/S. J. - 22.09.2024 | 19:27


Crveno-beli porazom počeli odbranu titule!

Foto: AdmiralBet ABA liga/X
ZVEZDA OVAKAV POČETAK ABA LIGE NIJE IMALA DUGO: Evo kada su crveno-beli poslednji put počeli porazom regionalno takmičenje!

Košarkaši Crvene zvezde izgubila je od Dubaija rezultatom 86:84 u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige u "Koka Kola" Areni. Crveno-beli su porazom započeli odbranu titule u regionalnom takmičenju. a tim iz Emirata je ispisao istoriju i pokazao da nisu tu tek tako, i da će svaka ekipa imati problem protiv njih.  Meč je definitivno obeležila trojka Abasa sa pola terena, ali i promašaj Mekentajera koji je možda koštao pobede Zvezdu.

Foto: AdmiralBet ABA liga/X

Detalj sa utakmice Dubaija i Crvene zvezde

Poslednji put kada je Zvezda porazom započela sezonu u regionalnom takmičeju bilo je u sezoni 2013/14, tačnije 5. oktobra 2013. godine, pre deset godina kada su crveno-beli bili proaženi od Širokog Brijega rezultatm 80:79, takođe je bilo u gostima. Tim sa Malog Kalemegdana moraće dosta bolje u nastavku sezonu, a Dubai je ispisao istoriju u Emiratima i pokazao da nije za šalu.

Biće zanimljivo videti kako će u daljem toku takmičarske godine biti izdanje Dubaija, ali nema sumnje da ni za jednu ekipu neće biti lako u "Koka Kola" Areni. Definitivno imaju skup iskusnih igrača koji mogu da naprave razlike i ostvare epohalne trijumfe u nastavku sezone. Bertans je pokazao da ima iskustva i da može na njega da se računa, ali i ostali igrači koji nose dres ovog kluba.

Izabranicima Janisa Sferopulosa sada sledi oporavak i da saberu utiske nakon ovog susreta. U narednom kolu Zvezda dočekuje Mornar u Beogradskoj areni pred svojim navijačima gde će tražiti iskupljenje za poraz od Dubaija koji sve izenadio. Deluje da će ova sezona biti itekako zanimljiva sa puno iznenađenja.

BONUS VIDEO