BIZARNO: Najluđi potez u istoriji sporta - košarkaše poslali u Kazneno-popravni zavod!


IZVOR: Vladimir Vorih - 25.09.2024 | 07:05


Da se iskoriste kapaciteti.

Foto: KK Sutjeska Foča
BIZARNO: Najluđi potez u istoriji sporta - košarkaše poslali u Kazneno-popravni zavod!

Košarkaški klub Sutjeska iz Foče nedavno je izazvao pažnju javnosti režiranjem neobičnog poteza zahvalnosti prema v.d. direktoru Kazneno-popravnog zavoda Foča, Bojanu Kostiću.

Putem zvaničnog Facebook profila, klub je izrazio zahvalnost Upravi KPZ Foča, na čelu sa v.d. direktorom Bojanom Kostićem, koji su omogućili smeštaj igračima po minimalnim cenama. Ova podrška će značajno olakšati rad kluba i doprineti njihovom daljem razvoju, poručili su iz KK Sutjeska.

- Zahvaljujemo se Upravi KPZ Foča, na čelu sa v.d. direktorom Bojanom Kostićem, koji su u zakonskim okvirima izašli u susret Košarkaškom klubu Sutjeska, omogućivši smeštaj naših igrača po minimalnim cenama. U vremenu visokih stanarina u našem gradu, ova podrška će značajno olakšati rad kluba i doprineti našem daljem razvoju. Hvala na podršci.

Naknadno je otkriveno da će samo jedan košarkaš živeti u restoranu "Drina" u okviru RJ Ugostiteljstvo u Privredno instruktorskoj službi Zavoda. Uprava KPZ Foča, na čelu sa v.d. direktorom Bojanom Kostićem, omogućila je smeštaj jednom od košarkaša u ovom neobičnom, ali za klub značajnom aranžmanu.

Foto: KK Sutjeska Foča

Iz zatvora na parket - KK Sutjeska Foča

 

Ovaj gest podrške izazvao je različite reakcije javnosti, naglašavajući važnost solidarnosti i saradnje između sportskih organizacija i institucija poput Kazneno-popravnog zavoda.

Da podstimo, košarkaši Sutjeske iz Foče takmiče se u Prvoj ligi Republike Srpske, a prethodnu sezon su okončali na osmoj poziciji. Uoči nove takmčarske godine, Upravni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske je doneo odluku da će u predstojećem takmičenju učestvovati 13 ekipa i to: Rogatica, Drina Princip, Student Igokea, Sutjeska, Akademac, Sloboda 73 Novi Grad, Stars basket, Radnik BN Basket, Budućnost Bijeljina, Varda HE, povratnik iz prvenstva BiH Prijedor Spartak, te povratnici iz Druge lige Republike Srpske, Heo iz Bileće i Bratunac.