BRČKO VOLI BOGIJA I SRBIJU! Prelep mural srpskom "orlu" u gradu na Savi (FOTO+VIDEO)


IZVOR: Dražen OSTOJIĆ - 25.09.2024 | 11:38


Zaslužio je Bogdan Bogdanović ovakvu čast.

Foto: www.profimedia.rs
BRČKO VOLI BOGIJA I SRBIJU! Prelep mural srpskom "orlu" u gradu na Savi (FOTO+VIDEO)

Cela Republika Srpska punog srca proslavlja sve uspehe Srbije na bilo kom polju, a pogotovo na sportskom. Nikada se nije desilo da Srbija osvoji medalju, a da na ulicama Banjaluke, Gacka, Trebinja, Bijeljine, Prijedora i svih drugih gradova Republike Srpske omladina, ali i stariji, ne izađe na ulice i uz trube, sirene, pesmu, aplauze, bakljadu, s visoko uzdignuta tri prsta i raširenim crveno-plavo-belim trobojkama, pošalje najlepšu moguću sliku u svet. Ponosno se uspesi srpskih sportista decenijama proslavljaju i u Brčkom, a sada su stanovnici grada na Savi otišli i korak dalje.

Kao što možete da vidite na fotografiji, u organizaciji društva iz "Pub otpisani" - Brčko je od pre nekoliko dana ukrašeno velikim muralom koji je posvećen živoj legendi srpskog sporta, pre svega košarke! Kapitenu košarkaške reprezentacije Srbije Bogdanu Bogdanoviću, koji za "orlove" igra srcem i dušom, koji se ne libi da pusti suzu kad je teško, ali isto tako emotivno da proslavi i svaki uspeh našeg državnog tima, navijači su pokušali bar malo da se oduže na ovaj način, muralom u naselju Srpska varoš.

Foto: Republika

Mural u Brčkom u čast Bogdana Bogdanovića

Podsetimo, poslednju radost Bogi je sa saigračima navijačima doneo na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu, gde je Srbija stigla do bronzane medalje, a da je bilo bar malo sudijske pravde u polufinalu protiv Amera - u našu zemlju bi stiglo i zlato, bez sumnje! Brčko i Republika Srpska se bude i noću da bi gledali Bogija, Jokića i ostale naše igrače u NBA, a oni im tu ljubav uzvraćaju na najbolji mogući način i sigurno će tako biti i u budućnosti.
 

 

 


Zbog toga je omladina iz Brčkog odlučila da na ovaj način izrazi zahvalnost Bogiju i "orlovima" za ko zna koju radost po redu koju su doneli svima u Republici Srpskoj i Srbiji.

- Ideja postoji dugo, još od završetka Igara u Parizu. Planirali smo i uspeli u svojoj nameri, vrlo smo ponosni na rad umetnika Lazara Boriseva. Deset dana je radio na muralu, ali je napravio vrhunsko umetničko delo na ponos svih nas. Brčko je uvek uz Bogija i sve naše srpske sportiste, gde god se takmičili i u kom god sportu - uvek će tako da bude - poručuju mladi Brčaci.

Završetak murala obeležen je bakljadom i pesmom u naselju Srpska varoš uz uzvike koji su parali nebo iznad Brčkog: "Bogi kapiten, jedan je Bogi kapiten!"

BONUS VIDEO