ŠTA ONI MENI MOGU DA PRUŽE?! Mladi košarkaš crno-belih pun samopozdanja, pa progovorio iskreno o klubu!


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 11:52


Velika očekivanja.

Foto: FIBA
ŠTA ONI MENI MOGU DA PRUŽE?! Mladi košarkaš crno-belih pun samopozdanja, pa progovorio iskreno o klubu!

Mitar Bošnjaković, mladi košarkaš i novo pojačanje Partizana, ovog leta potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crno-belima. Ovaj 18-godišnjak iz Novog Sada, koji je prethodno igrao za Real Madrid i osvajao medalje na evropskim prvenstvima, istakao je da je dolazak u Partizan bio ostvarenje njegovog dečačkog sna.

Bošnjaković je svestan velikih očekivanja i izazova koji ga čekaju u Partizanu, ali je odlučan da da svoj maksimum.

- Ne znam šta meni Partizan može da donese, ali znam šta ja mogu njemu da pružim. Rad, disciplina i da uvek mogu da računaju na mene. A, šta oni meni mogu da pruže to ćemo tek videti - samouvereno je ispričao za portal Mondo.

U svojoj juniorskoj karijeri, Bošnjaković je sa Realom osvojio turnir juniorske Evrolige, sa prosekom od 11,8 poena, četiri asistencije i dva skoka po meču. 

- Ne pravim razliku između Partizana i Reala. U Madridu su mi pružili ozbiljne uslove kao mladom igraču za razvoj. To je razlog zbog kog sam ovde, tamo sam se razigrao. Real je na mene uticao mnogo, a Partizan će tek uticati - dodao je mladi Bošnjaković.

Iako je njegov dosadašnji put bio uspešan, mladi košarkaš ističe da mu je rad sa najpoznatijim trenerom Evrope, Željkom Obradovićem, posebna motivacija.

- Osećaj da vas trenira takav čovek je fenomenalan. Željko Obradović je najveći trener ikada. Šta god da kaže moraš da poslušaš, ne možeš da mu odgovoriš ništa. Samo da upijem to znanje - zaključio je Mitar Bošnjaković.

Bošnjaković je svestan velikih očekivanja i izazova koji ga čekaju u Partizanu, ali je odlučan da da svoj maksimum. poručio je samouvereno mladi bek. Bošnjakovićev dolazak deo je većih promena u ekipi Partizana ovog leta, uključujući povratak Vanje Marinkovića i dolazak Ifea Lundberga.

BONUS VIDEO