ALEKSA AVRAMOVIĆ OVO DO SADA NIJE REKAO O ODLASKU IZ PARTIZANA: Sve je to normalno


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 25.09.2024 | 11:52


Srpski bek igra sa dosta uspeha u CSKA iz Moskve.

Foto: Starsport
ALEKSA AVRAMOVIĆ OVO DO SADA NIJE REKAO O ODLASKU IZ PARTIZANA: Sve je to normalno

Aleksa Avramović bio je jedan od najvećih boraca u Partizanu, ali i košarkaškoj reprezentaciji Srbije sa kojom je za dve godine osvojio srebro na Mundobasketu i bronzu na Olimpijskim igrama. Odlične partije ga, međutim, nisu zadržale u crno-belom dresu već odvele u bratski CSKA iz Moskve. U međuvremenu se Čačanin potpuno navikao na Rusiju, a sada je otkrio kako sa ove distance gleda na odlazak iz Partizana.

- Odlazak iz Partizana bio je normalan sled okolnosti. Partizan je menjao tim, klub je imao neke nove planove tako da sam i ja razmišljao šta je najbolje za mene. Sve je bilo transparentno, nije bilo ništa sakriveno. Vagao sam ponude i na kraju izabrao CSKA. Najnormalnije smo se rastali, bez trzavica. Ne mogu da razmišljam i da pričam o nekim stvarima koje se nisu desile i koje se neće desiti. Ovo je realnost. Ja sam trenutno igrač CSKA i ne želim uopšte da razmišljam o tome šta bi bilo kad bi bilo - rekao je Aleksa za Sport klub, pa nastavio:

Foto: Starsport

Zahvalan Žocu: Aleksa Avramović

- Fantastično iskustvo, ništa ne bih menjao. Opet bih uradio isto. Fenomenalna energija što se tiče navijača i celog tog vajba oko Partizana. Iskustvo iz koga sam mnogo naučio u svakom smislu te reči. Lep period života i karijere. trener Željko Obradović mi je mnogo pomogao da izrastem u boljeg igrača. Pokupio sam mnogo korisnih informacija za nastavak karijere. Imam izuzetan odnos sa Obradovićem. Sjajno iskustvo i nezaboravni trenuci.

Posle odličnih igara u Parizu Aleksa je možda mogao da se otisne i u NBA ligu, ali sada je u Moskvi i ne žali ni za čim.

- Bilo je ozbiljno, nema ništa neozbiljno kada su takve stvari u pitanju. Bio sam u vin-vin situaciji. Srećan što dolazim u Moskvu, a opet postojala je ta opcija za NBA. Bilo je nekoliko zainteresovanih timova i jedan baš zainteresovan. Bio je kratak period posle Olimpijskih igara i ništa se nije desilo. NBA uvek ostaje opcija. Svako želi da igra u najjačoj ligi sveta u nekom trenutku svoje karijere pa tako i ja. Jednostavno, tu sam gde sam i srećan sam sa svime što imam - zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO