REPREZENTATIVAC SE VRAĆA U AKCIJU! Nikola Mišković ponovo u regionalnoj košarci!


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 14:37


Impresivan učinak.

Foto: Starsport
REPREZENTATIVAC SE VRAĆA U AKCIJU! Nikola Mišković ponovo u regionalnoj košarci!

Nekadašnji zlatni mladi reprezentativac Srbije, Nikola Mišković, donosi svoje iskustvo i talenat nazad u regionalnu košarku. Nakon uspešne sezone u ruskoj Superligi sa ekipom Irkuta iz Irkutska, Mišković je potpisao ugovor sa ekipom Pelistera iz Bitolja. Ovaj potez automatski znači da će publika u predstojećoj sezoni imati priliku da ga gleda u ABA 2 ligi, gde će pokušati da doprinese što boljem plasmanu makedonskog tima.

Nikola Mišković se istakao na Evrobasketu za igrače do 18 godina 2017. godine, kada je svojom partijom protiv Španije zaslužio MVP nagradu. Sa 23 poena i četiri skoka u finalu, Mišković je bio ključni igrač, te je zasluženo uvršten u idealnu petorku čitavog prvenstva.

U sezoni sa ekipom Irkuta, Mišković je pokazao svoju vrednost prosekom od 15 poena i 6,8 skokova po utakmici. Ovaj impresivan učinak samo potvrđuje kvalitet i potencijal koji Mišković donosi sa sobom u novi tim.

Pre dolaska u ekipu Pelistera, Mišković je nastupao za brojne klubove širom Evrope, uključujući Arke iz Gdinje u Poljskoj, Podgoricu, Apolon iz Patrasa, kao i špansku ekipu Hestija Menorka. Ovo bogato iskustvo sigurno će biti od koristi za mladu ekipu Pelistera u predstojećoj sezoni.

Ekipa Pelistera će se ove sezone u prvoj fazi ABA 2 lige suočiti sa jakim protivnicima poput Širokog, Podgorice i Vršca. Miškovićeva uloga u ovim mečevima će biti od ključnog značaja za tim iz Bitolja.

BONUS VIDEO