ČOVIĆ PREDSEDNIK KSS, KARI SELEKTOR: Evo šta za ovu kombinaciju kaže legendarni Cvele!


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 25.09.2024 | 15:44


Čelnik Zvezde najbliži je vrhu krovne košarkaške organizacije u Srbiji, a poručio je da bi voleo da Pešić ostane uz "orlove".

Foto: Starsport
ČOVIĆ PREDSEDNIK KSS, KARI SELEKTOR: Evo šta za ovu kombinaciju kaže legendarni Cvele!

Svetislav Pešić selektor Srbije, a predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović. Ta kombinacija postala je veoma realna pošto je otkriveno da još uvek aktuelni čelnik Crvene zvezde ima podršku 30 od 33 delegata Skupštine krovne košarkaške organizacije u Srbiji.

Inicijativa da on bude kandidat, a posle i predsednik Saveza, je potekla od KS Vojvodine, potom KS Regiona Centralne Srbije, Udruženja klubova KLS i KS regiona Južne Srbije. Prvi predlog je stigao u ponedeljak od delegata iz Šapca, danas su Izbornoj komisiji doneti predlozi još 29 delegata. To praktično znači da je izbor Čovića na sednici Skupštine KSS koja bi trebalo da se održi 1. oktobra samo formalnost, jer ovo telo broji ukupno 33 delegata.

U međuvremenu, 30. septembra, selektoru Pešiću će i zvanično isteći ugovor, pa će novo rukovodstvo KSS morati da, pored brojnih gorućih problema, morati da reši i tu situaciju sa selektorom. Ako je suditi na osnovu prethodnih Čovićevih reči, on će prvo pozvati Pešića da ne ide nikuda.

Foto: Tanjug, Starsport

 

- Kariju Pešiću ističe ugovor… Mnogo je problema koji moraju da se rešavaju. Nije daleko ni 1. oktobar, malo strpljenja. Videli ste to i po rezultatu u Manili i Parizu i zato bih voleo da Pešić ostane. To je moje mišljenje. On bi trebalo da ostane - rekao je Čović pre nekoliko dana na konferenciji za medije povodom početka nove sezone za KK Crvena zvezda.

Da bi dolazak Čovića na čelo KSS bilo dobro rešenje smatraju brojni košarkaški radnici, ali i prekačjeni sportski radnici. Takođe, opšte je mišljenje da Pešić treba da ostane selektor jer iza sebe ima rezutate. Jedan od onih ko dele ovo stanovište je prekaljeni Vladimir Cvetković. Legenda Zvezde, kako u košarci tako i u fudbalu, jasan je u razgovoru za Republiku šta misli o saradnji Čovića i Pešića.

Foto: Starsport

Veruje u Čovića i Pešića: Vladimir Cvetković

- To zvuči mnogo idealno da bi se ostvarilo. Ali mislim da hoće. Ja bih to voleo, kao i oni pravi ljubitelji košarke. Čović je poznati sportski radnik, voli košarku i ima rezultate iza sebe. On bi bio pravi čovek za predsednika KSS. Verujem da bi srpska košarka pod njegovim nadzorom imala još jedan veliki skok - počeo je Cvele, pa nastavio:

- Čović ima rezultate sa Zvezdom u svakom pogledu. Nema sumnje da je u KSS puno nagomilanih problema, ali verujem da Čović može da ih sanira. Zvezdu je za sve ove godine podigao na veoma visok nivo i dokazao da je sposoban. Što se Pešića tiče, on ima rezultate svih ovih decenija. Bilo bi dobro da ostane selektor i da nastavi putem kojim je krenuo. Čuli smo da bi to i reprezentativci voleli - zaključio je Cvetković.

BONUS VIDEO