ŽOCOVA MAŠINERIJA PREGAZILA BORAC: Partizan ubedljivom pobedom započeo ABA ligu!


IZVOR: Republika/S. J. - 25.09.2024 | 20:49


Crno-beli demonstrirali silu nad Čačanima.

Foto: Starsport
ŽOCOVA MAŠINERIJA PREGAZILA BORAC: Partizan ubedljivom pobedom započeo ABA ligu!

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Borac iz Čačka rezultatom 96:66 u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige. Ubedljivo izdanje izabranika Željka Obradovića koji deluju veoma moćno i ako ovako budu igrali, rivalima neće biti lako.

Iako je Partizan promenio kompletan sastav u letnjem prelaznom roku, ekipa se nije dugo zadržala u fazi "sklapanja kockica". Upravo suprotno, crno-beli su demonstrirali izuzetnu koheziju i napadački arsenal, što je naišlo na odobravanje navijača. POGLEDAJ GALERIJU

Beogradska arena je bila solidno popunjena, što je dodatno doprinelo sjajnoj atmosferi tokom meča. Nakon prošle sezone u kojoj su navijači bili "lenji" za mečeve ABA lige, ovo je bio znak da se ljubitelji košarke uželeli vrhunskog sportskog nadmetanja. Ife Lundberg se istakao kao jedan od ključnih igrača u drugom periodu utakmice, nadovezujući se na sjajnu igru svojih saigrača i doprinoseći kontinuitetu uspeha crno-belih.

Iako su košarkaši Borca pokušali da se odupru, naročito u poslednjem kvartalu, njihovo bolje izdanje nije bilo dovoljno da izbegnu ubedljiv poraz na premijeri sezone. Đorđe Gagić je bio najefikasniji sa 13 poena, ali to nije bilo dovoljno da se suprotstave ubedljivoj igri Partizana.

PARTIZAN - BORAC 96:66

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

96:66 - Balša Koprivica ide na liniju za slobodna bacanja. Pokuševski je njemu poslao pas u reket, iza leđa, a Boldvin sprečio lake poene faulom da bi Koprivica pogodio samo jedno bacanje.  Borac traži tajmaut u nadi da radi na smanjenju razlike. Vašington igra pik sa Koprivicom, koji iz kratkog otvaranja razigrava Nakića, međutim on promašuje ceo obruč iz floutera. Dobra odbrana Partizana, Gagić nije došao do koša. Partizan je ostvario ubedljivu pobedu.

86:61 - Borac se raspucao za tri poena - 79:59. Smit je ovog puta precizan. Pokuševski prekida nalet Borca - 81:59. Pokuševski pogađa za tri, njegov deveti poen - 84:59. . Gagić je precizan za dva - 84:61. Koprivica zakucava - 86:61. 

79:59 - Valinskas pogađa trojku - 77:51. Valinskas vezuje pet poena - 77:53. Pokuševski povećava na 79:53. Osmi uzastopni poen Litvanca u dresu Borca. Sada pogađa novu trojku za 79:56

Treća četvrtina:

77:48 - Karlik Džons pogađa sa linije penala jedno od dva - 69:40. Prvi poeni Pokuševskog - 71:40. Nikolić smanjuje na 71:42. Furmanavičijus u kontri zakucava - 71:44. Lindberg pogađa trojku - 74:44. Trojka za kraj treće deonice.

68:40 - Sterling Braun pogađa trojku pod faulom - 65:38. Tajrik Džons je precizan sa linije slobodnih bacanja u prvom, ne i u drugom pokušaju - 66:38. Marinković prekida seriju Partizana - 66:40. Tajrik Džons je u seriji, njegov osmi poen.

62:38 Bonga na asistenciju Brauna pogađa u kontri - 54:38. Tajrik Džons na asistenciju Bonge zakucava - 56:38. Kakvi minuti za Bongu, njegova trojka - 59:38. Zatim Džons precizan sa linije penala i Partizan nastavlja sa fenomenalnom igrom. Braun pogađa šut za tri uz dodatno slobodno bacanje koje je promašio.

52:38 - Isak Bonga trojkom otvara treću četvrtinu - 49:36. Gagić smanjuje na 49:38. Partizan deluje dosta dobro od samog početka utakmice, Borac pokušava da nadoknadi minus, ali crno-beli to ne daju.

Druga četvrtina:

46:36 - Smit smanjuje na 43:33. ilikina pogađa za tri - 46:33. Boldvin smanjuje sa penala. Kraj prvog poluvremena.

43:31 - Braun vraća dvocifrenu prednost Partizanu - 35:25. Braun iz samog ugla cepa mrežicu, njegova druga trojka i ukupno osam poena - 38:25. Karlik Džons upisuje novu trojku, sedma trojka iz devet pokušaja - 41:25. Furmanavičijus prekida seriju Partizana.  Dejvis je precizan za dva - 43:29. Valinskas smanjuje.

33:25 - Koprivica je precizan sa linije penala. Lundberg je precizan za dva - 28:19. Gagić je polovičan sa penala - 28:20. karlik Džons postiže nova dva poena za prvo dvocifreno vođstvo Partizana - 30:20. Smit u tranziciji pogađa za tri - 30:25. Serija Borca 5:0 i tajm-aut Obradovića. Bonga pogađa za tri - 33:25. 

Prva četvrtina:

24:19 - Braun se upisuje trojkom - 19:15. Tajm-aut za Borac. Jošilo smanjuje na 19:17. Potom trojka Partizana, a omda Džons pogađa nakon sjajne akcije. Smit pogađa za kraj prve deonice.

16:15 - Vašington je precizan sa linije bacanja - 9:9  Vašington još jednom poentira, i to pod faulo. Promašio je dodatno bacanje. Njegovih šest poena.  Mario Nakić je uspeo da pogodi iz skraćenog kornera i da vrati Partizanu prednost. On ima 2 poena i 4 skoka, a crno-beli vode 13:11. Boldvin se lepo snašao i u padu pogodio za 13:13 i crno-beli gube loptu pa Furmanavičijus pogađa za 13:15 da bi trojkom Karlika Džonsa opet poveli igrači Partizana, 16:15

7:9 - Gagić pogađa dva poena pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje - 4:5.  Furmanavičijus u kontri pogađa za 4:7. Vašington postiže trojku. Prva trojka na utakmici. Gagić ponovo poentira. Njegov peti poen, samo su on i Furmanavičijus pogodili za Borac.

 

 

4:2  - Prve poene na meču je postigao Furmanivičijus - 0:2, Dejvis je upisao prve poene u sezoni za Partizan - 2:2. Vašington donosi Partizanu prvu vođstvo u meču.

UOČI MEČA:

Košarkaši Partizana dočekuju Borac iz Čačka u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige u Beogradskoj areni od 19.00 časova. Puleni trenera Željka Obradovića pružili su sjajne partije tokom pripremnog perioda, tako da su očekivanja navijača od potpuno novog tima crno-belih, velika i shodno navedenom očekuje se da najveća dvorana na Balkanu već na startu nove sezone bude popunjena u velikom broju. POGLEDAJ GALERIJU

Jedna od zanimljivih činjenica vezanih za ovaj meč jeste da je Partizan obezbedio besplatan ulaz za sve svoje navijače. Ovo će svakako doprineti atmosferi u hali i pružiti dodatnu podršku igračima u njihovom premijernom nastupu u ABA ligi.

Strateg crno-belih, Željko Obradović je pred ovu utakmicu istakao da se nada da će biti lepa atmosfera.

- Prva utakmica, to je ono što verovatno igrači najviše čekaju, da krene sezona. Prošli smo pripremni period, odigrali par prijateljskih utakmica i to je to. Veliko poštovanje prema, protivniku, ekipi Borca iz Čačka. Nadamo se da će biti lepa atmosfera - poručio je Obradović.

Iako početak sezone za Partizan nije bio sinhronizovan sa ostalim ekipama, ovo će biti prilika da se pokaže snaga i spremnost tima pred domaćom publikom. S nestrpljenjem se očekuje ovaj susret, a navijači već broje minute do početka utakmice.

BONUS VIDEO