EVROLIGA VIŠE NEĆE BITI KAO PRE! Vrednost elitnog takmičanja dostiže ENORMNU cifru, a sada stiže novi vlasnik!


IZVOR: Republika - 26.09.2024 | 09:02


Nove ideje i strategije

Foto: Profimedia
EVROLIGA VIŠE NEĆE BITI KAO PRE! Vrednost elitnog takmičanja dostiže ENORMNU cifru, a sada stiže novi vlasnik!

Britanska kompanija "BC Partners" je nedavno dobila ekskluzivno pravo pregovora sa Evroligom o mogućem preuzimanju manjinskog dela deonica ovog elitnog takmičenja. Prema navodima Fajnenšal Tajmsa, vrednost kompanije se procenjuje na 145 milijardi dolara, a plan je da preuzme trećinu udela u rukovođenju Evrolige.

Evroliga je postigla vrednost od čak milijardu dolara, što je impresivan uspeh za takmičenje koje okuplja najbolje košarkaške timove iz Evrope. Optimistične procene sugerišu da bi pregovori između "BC Partners" i aktuelnog vođstva Evrolige mogli biti zaključeni za mesec dana, mada postoje spekulacije da bi pregovori mogli trajati duže. Ipak, postoji očekivanje da bi ceo proces prodaje udela u rukovođenju novim vlasnicima mogao biti završen do kraja ove godine.

Vrednost kompanije "BC Partners" od 145 milijardi dolara ukazuje na finansijsku moć koju ova kompanija poseduje. Njihov potencijalni ulazak u rukovođenje Evrolige predstavlja značajan korak, kako za samu kompaniju, tako i za budućnost ovog prestižnog košarkaškog takmičenja.

Ukoliko pregovori budu uspešno okončani, novi vlasnici bi mogli da unesu nove ideje i strategije, kao i da pruže dodatnu podršku razvoju Evrolige. Ovo bi moglo da bude ključno za dalji rast i unapređenje takmičenja, kako u finansijskom, tako i u sportskom smislu.

Ukupno gledano, mogući ulazak kompanije "BC Partners" u rukovođenje Evrolige predstavlja značajan trenutak za ovo takmičenje, dok će budući razvoj situacije biti predmet pažljivog praćenja od strane ljubitelja košarke širom sveta.

BONUS VIDEO