JOKIĆ DOBIO NOVI NADIMAK! Kjuban nahvalio košarkaša - a onda mu je uz ime nalepio URNEBESAN epitet!


IZVOR: Republika - 26.09.2024 | 10:16


Tri koraka unapred.

Foto: Printscreen
JOKIĆ DOBIO NOVI NADIMAK! Kjuban nahvalio košarkaša - a onda mu je uz ime nalepio URNEBESAN epitet!

Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, gostovao je u najnovijoj epizodi emisije "Club Shay Shay" kod Šenona Šarpa, gde je govorio o brojnim temama, uključujući porast plata NBA igrača, jedinstvenost Nikole Jokića i odlazak Kleja Tompsona iz Golden Stejt Voriorsa.

Kjuban je predvideo da će, ukoliko televizijski ugovori NBA lige nastave da rastu, igrači zarađivati više od vlasnika klubova.

- Da, definitivno. Pretpostavljam da će TV ugovori nastaviti u tom pravcu. Uskoro ćemo imati igrače koji zarađuju 100 miliona dolara godišnje - započeo je Mark.

On je objasnio da povećanje kapica za plate, uslovljeno rastom TV ugovora, vodi ka ogromnim zaradama igrača.

Kada novi TV ugovori stupe na snagu, igrači će zarađivati više od vlasnika. Ovi momci će zarađivati više od 100 miliona godišnje - rekao je Kjuban, aludirajući na zvezde poput Luke Dončića i Džejsona Tejtuma

Govoreći o Nikoli Jokiću, Kjuban je istakao da je srpski centar jedinstven zbog svojih veština i visoke košarkaške inteligencije.

Foto: Ap photo

Pozvao je Jokića "bucko": Mark Kjuban

- Kada ga prvi put vidiš, pomisliš 'Ko je taj bucko?' A onda vidiš koliko zna da igra - kroz smeh je rekao Kjuban.

A zatim se osvrnuo i na Dončića, te ih je uporedio.

- Kombinacija visine od 211 cm, šuta, driblinga, dodavanja i košarkaške inteligencije čini ga nezaustavljivim. On vidi stvari tri koraka unapred. Oni su kao blizanci u mnogo čemu rekao je Kjuban - upoređujući Jokića sa Lukom Dončićem.

Kjuban je takođe govorio o dovođenju Kleja Tompsona u redove Dalas Maveriksa nakon što je igrač napustio Golden Stejt Voriorse posle 13 sezona. Tompson je potpisao trogodišnji ugovor sa Maveriksima, a Kjuban je objasnio da su mu imponovali njegova samouverenost i motivacija.

Zahvalio je i generalnom menadžeru Maveriksa Niku Harisonu, treneru Džejsonu Kidu i zvezdi tima Kajriju Irvingu na pomoći u dovođenju Tompsona u tim.

- Klej je bio spreman za promenu. Posle kritika koje je dobio prošle godine i načina na koji je završena sezona sa Voriorsima, osećao je da je pravo vreme za novi početak - zaključio je Kjuban.

BONUS VIDEO