NAPRAVIO JE BUDALU OD NAS! Legendarni NBA zapanjen Jokićevom igrom - NIKAD to ne bih dozvolio! (FOTO)


IZVOR: Republika - 26.09.2024 | 12:49


Kritike na račun Amera.

Foto: Profimedia
NAPRAVIO JE BUDALU OD NAS! Legendarni NBA zapanjen Jokićevom igrom - NIKAD to ne bih dozvolio! (FOTO)

Legendarni američki košarkaš Oskar Robertson izneo je svoje mišljenje o utakmici polufinala Olimpijskih igara između Srbije i Amerike, istakavši da je Nikola Jokić uspeo da izazove iznenađenje protiv "drim tima".

On je kritikovao nedovoljnu borbu bekova Amerike da se probiju do svog igrača, ističući da bi on to sprečio da se dogodi. Robertson je naglasio da se nikada ne bi našao u situaciji da se bori protiv tako visokog igrača unutra.

- Jokić je napravio budalu od "drim tima“ samo zbog toga što se bekovi nisu dovoljno borili da se probiju do svog igrača. Nikada to ne bih dozvolio, zašto bi došao u situaciju da igram protiv tako visokog igrača unutra? - rekao je Robertson, koji je igrao u NBA od 1960. do 1974. godine za Sinsinati Rojalse i Milvoki Bakse kao atraktivan plejmejker.

Oskar Robertson je bio plejmejker koji je ostavio neizbrisiv trag u NBA ligi tokom svoje karijere koja je trajala od 1960. do 1974. godine. Nastupao je za Sinsinati Rojalse i Milvoki Bakse, gde je pokazao svoj atraktivan stil igre i stekao poštovanje širom košarkaškog sveta.

Foto: Profimedia

Legenda NBA: Oskar Robertson 

Iako su Amerikanci na kraju slavili pobedu nad Srbijom, mnogi su primetili da su imali veliku pomoć sudija tokom meča. Ipak, Srbija je dobila mnogo pohvala za hrabru igru i pokazala je kako se treba nositi sa favoritima, ostavljajući snažan utisak na takmičenju.

Oskar Robertson je svojom izjavom skrenuo pažnju na zanimljive aspekte meča između Srbije i Amerike, dok je sam meč ostavio dubok utisak na ljubitelje košarke širom sveta.

BONUS VIDEO