GROBARI SU LUDI, ONI NAM DAJU ŽIVOT: Partizanov Amerikanac dao obećanje navijačima


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 26.09.2024 | 12:15


Dvejn Vašington blista posle prve zvanične utakmice u sezoni i to pred 18.000 pristalica crno-belih.

Foto: Starsport
GROBARI SU LUDI, ONI NAM DAJU ŽIVOT: Partizanov Amerikanac dao obećanje navijačima

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Borac iz Čačka rezultatom 96:66 u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige. Rapsodiju izabranika Željka Obradovića u Beogradskoj areni ispratilo je, prema informacijama iz kluba i regionalnog takmičenja, 18.302 navijača što je najava još jedne sezone u kojoj će grobari stalno biti uz svoje ljubimce.

Nisu krili grobari zadovoljstvo zbog prikazane igre Žocove čete, a za to su im se zahvalili u svom stilu neprestanim navijanjem, kako tokom utakmice tako i posle nje. Sve što se dešavalo u Areni oduševilo je sve igrača Partizana jer su svi sem Balše Koprivice novajlije i prvi put su, ne računajući spektakl na Sajmu, prvi put čuli kako grmi puna Arena. Jedan od njih je i Dvejn Vašington, koji je kupio grobare energijom na parketu, ali i sa 13 postignutih poena.

Foto: KK Partizan/X

Navijači Partizana na premijeri sezone u Areni

- Stvarno sam uzbuđen. Ovo je bio sjajan meč. Navijači su ludi. Karlik (Džouns) i ja smo pričali da se nikada nećemo umoriti od igre pred ovim navijačima, oni nam jednostavno daju život. Ovo je sjajno mesto, uzbuđen sam zbog sezone i počeli smo pobedom pa se nadam da ćemo nastaviti da pobeđujemo. Ovo je ludilo, 14 momaka se već dobro slaže - počeo je priču posle meča vidno uzbuđen Vašington.

On je otkrio da je već počeo da uči navijačke pesme, a čak ima i svoje favorite, mada im ne zna imena.

Imam nekoliko omiljenih. Ne znam im imena. Za nekoliko nedelja ću reći imena pesama. Uzbuđen sam, pogotovo uz ovu publiku jer je teško da ne igramo dobro. Ovo je bilo i više nego što sam očekivao od njih, a svi kažu da je u Evroligi još luđe i da se ništa ne čuje od navijača. Ne mogu da dočekam da to vidim, radujem se tom iskustvu - dodao je Amerikanac, pa nastavio priču o timu i Evroligi:

Bilo je dobro za nas da vidimo gde smo, ali ne možemo mnogo da se uzdamo u prijateljske utakmice. Ipak, imamo 14 novih igrača i tako nešto nam je potrebno. Poslednja dva meča su bila malo kompetitivnija. Izgubili smo od Efesa pa pobedili Panatinaikos. Bilo je sjajno da na taj način uđemo u novu sezonu, a Evroliga nam uskoro stiže. Uzbuđen sam zbog Evrolige, znam koliko je to ozbiljan nivo i to će nas sve podići kao igrače da igramo bolje.

BONUS VIDEO