ČOVIĆ HOĆE DA NATERA PEŠIĆA DA OSTANE: Evo ko će ga zameniti na čelu Zvezde ako postane predsednik KSS


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.09.2024 | 18:29


"Mi hoćemo da zadržimo trofeje"

Foto: Starsport
ČOVIĆ HOĆE DA NATERA PEŠIĆA DA OSTANE: Evo ko će ga zameniti na čelu Zvezde ako postane predsednik KSS

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je ovog popodneva na RTS u "Beogradskoj hronici" gde je pričao o ciljevima kluba u novoj sezoni, ali i o potencijalnim prvim potezima nakon što postane i predsednik KSS.

Prvo je govorio o klupskim ciljevima u novoj sezoni.

- Sve ste dobro nabrojali. Na našoj Skupštini je bilo pokušaja da ciljeve okrenu. Prioritet nam je da odbranimo sva tri trofeja i da odemo što dalje u Evroligi i napravimo iskorak u Top 10. Mislim da imamo i dobar tim i stručni štab. Klub je dosta dobro organizovan i predstoji nam sezona sa skoro 95 utakmica - počeo je Čović.

Potom je govorio o Dubaiju i šta je presudilo da se dogodi poraz na otvaranju sezone.

- Ima više faktora. Ja se uopšte ne uzbuđujem zbog poraza. Dubai nije naivno gostovanje. Imate let od 5 i po sati. Zvezda nije klub koji će zbog jednog poraza da pravi ne znam šta ili da pravi euforiju. Bilo je više faktora. Ekipa treba da "legne", da se uigra. Nismo imali nekoliko igrača, ne pričam to kao alibi. Ali, tu se videlo ono što Zvezda ne sme da ponavlja i da radi. A, trofeji, oni se kupe u maju i u junu mesecu, nastavio je prvi čovek crveno-belih i dodao:

Foto: Tanjug, Starsport

Čović i Pešić: Potencijalni tandem

- Važno je da navijače ne "uspalite" sa nerealnim obećanjima, jer nam onda treba aparat za gašenje požara da to smirite.

Potom se osvrnuo i na KSS, čiji bi predsednik trebalo da postane za nekoliko dana.

- Od 33 - 30 kandidata me je podržalo, ali razumite me ja neću da pričam o toj temi, tek posle 1. oktobra bože zdravlja.

- Svakako da je jedan od prvih prioriteta ostanak Pešića i ja mislim da on ima obavezu da to uradi, bez obzira na sve. Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su dosta dugo tu.

A ko će voditi Zvezdu ako odete?

- Videćemo, čekajte da se neke stvari dogode, ako se dogode, u svakom slučaju Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo pratiti da vidimo kako rade. Mnogi pomisle da je to mnogo lako i zaigraju se, a onda prođe vreme. Mi hoćemo ono što smo osvojili i da zadržimo. Nije malo 25 trofeja, mi smo najtrofejniji klub u poslednjih 12 godina - rekao je Čović.

BONUS VIDEO