MNOGI NAVIJAČI POKUŠAVAJU DA KOPIRAJU GROBARE: Novi ljubimac crno-belih poslušao Željka i hoće da bude lider


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.09.2024 | 21:19


Dejvis se istakao već na pripremama

Foto: Starsport
MNOGI NAVIJAČI POKUŠAVAJU DA KOPIRAJU GROBARE: Novi ljubimac crno-belih poslušao Željka i hoće da bude lider

Verovatno najzvučnije pojačanje koje je stiglo ovog leta u Partizan, a bilo ih je mnogo, jeste Brendon Dejvis. Prekaljeni centar sa iskustvom igranja u Filadelfiji, Bruklinu, Monaku, Žalgirisu, Barseloni, Milanu i drugim klubovima, od dolaska u Beograd se nametnuo kao lider tima. I to mu ne smeta.

- To je jedna od stvari koju je Obradović tražio od mene kada sam dolazio. Prihvatio sam tu ulogu, idem polako, tražio je samo da budem svoj, počeo je Dejvis razgovor za "MONDO" i dodao:

- Svelo se na razgovor sa Željkom, sve je stavio na sto, rekao mi je šta očekuje, šta traži, složili smo se sa svim i tranzicija je za sada laka.

Tome u prilog govori i činjenica da mu je data uloga zamenika kapitena.

- Velika mi je čast, ne traži mi da budem niko drugi osim svoj. Kada Vanja nije tu, onda preuzimam tu dužnost i to je neka posebna odgovornost i nešto na čemu možeš da budeš zahvalan, nastavio je centar.

Istakao je i da je igranje ovde jedinstveno.

- Igrati ovde je nešto posebno, bilo protiv vas ili kada su uz vas, mnogi klubovi pokušavaju da kopiraju ovo što se dešava ovde. Ja volim tu energiju sa tribina, bilo da su protiv mene ili uz mene, jedva čekam da to osetim, uzbudljivo je, rekao je Dejvis, a onda pričao i o publici na večitom derbiju:

- Kada su svi protiv tebe, to je nešto što i mene tera da budem još bolji. Imali smo situaciju sa koronom kada smo igrali pred praznim tribinama i to je promenilo moju perspektivu. Od tada sam shvatio koliko su navijači važni za košarku. Ne sme to da se ignoriše i ovo je verovatno najbolje mesto da to doživite.

Poručio je i navijačima šta da očekuju od predstojeće sezone.

- Budite spremni za posebnu sezonu, imamo navijače koji su uz vas bez obzira na sve. Očekuju da uvek dajete sve od sebe, ja sam takav tip igrača i nadam se da mogu da vodim po primeru, da će saigrači da urade isto i da ćemo igrati i za navijače i za sebe i da ćemo imati sjajnu sezonu - završio je Dejvis.

BONUS VIDEO