ODE LEGENDA KOŠARKE U ZASLUŽENU PENZIJU: Posle 16 impresivnih godina


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.09.2024 | 23:40


Izuzetno zahvalan igrač

Foto: Starsport
ODE LEGENDA KOŠARKE U ZASLUŽENU PENZIJU: Posle 16 impresivnih godina

Nando de Kolo, jedan od najcenjenijih francuskih košarkaša u 21. veku, odlučio je da stavi tačku na svoju reprezentativnu karijeru. Poslednji meč u dresu nacionalnog tima odigrao je u finalu Olimpijskih igara protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, gde je Francuska poražena.

Tokom impresivne reprezentativne karijere koja je trajala od 2008. do 2024. godine, De Kolo je odigrao 209 utakmica i postigao čak 2.194 poena, čime se svrstao među najbolje strelce u istoriji nacionalnog tima Francuske. Sa "trikolorima", De Kolo je osvojio čak šest medalja, ističući se kao ključni igrač u mnogim važnim utakmicama.

 

 

- Jednog dana postanete deo reprezentacije, nosite taj dres koji je bio vaš san i sve vreme želite jednu stvar: uspeh. Sada je došao dan kada se ta avantura završava. Sada mogu da kažem da sam bio tu i da će moj doprinos zauvek ostati zapisan u istoriji reprezentacije. Od debija 2008. do Olimpijskih igara 2024. godine i srebrne medalje, uključujući i evropsko zlato... Prihvatio sam i sporednu ulogu jer uvek želim da budem u službi reprezentacije kako bi postigla uspeh - napisao je na društvenim mrežama De Kolo.

Nando de Kolo može da se pohvali sa dva srebra sa Olimpijskih igara (2020. i 2024. godine), bronzom sa Mundobasketa 2019. u Kini, kao i zlatom, srebrom i bronzom sa Eurobasketa. Zlatna medalja osvojena je na Evropskom prvenstvu 2013. u Sloveniji, srebro 2011. u Litvaniji, dok je bronzanu medalju osvojio 2015. godine u domovini.

BONUS VIDEO