EVROLIGA SE VRAĆA! Obradović predviđa uzbudljive mečeve i šanse za beogradske timove - Biće sigurno vrlo zahtevno igrati tamo!


IZVOR: Republika - 28.09.2024 | 12:21


Obe ekpite imaju šanse da se domognu F4.

Foto: star sport
EVROLIGA SE VRAĆA! Obradović predviđa uzbudljive mečeve i šanse za beogradske timove - Biće sigurno vrlo zahtevno igrati tamo!

Treći oktobar je dan koji ljubitelji košarke u Evropi sa nestrpljenjem čekaju, jer je to dan kada se započinje nova sezona Evrolige. Duel između Albe i Panatinaikosa u Berlinu najavljuje uzbudljiv početak takmičenja. Ove sezone, večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, ponovo su učesnici elitnog takmičenja, a mnogi ih vide kao ozbiljne kandidate za plasman u plej-of. Bivši trener Crvene zvezde, Saša Obradović, predviđa uspeh i jednima i drugima, čak najavljujući i viša očekivanja.

Obradović ističe da su najbolje atmosfere u Beogradu, bez obzira da li je reč o Crvenoj zvezdi ili Partizanu. On se raduje tome što će biti deo te posebne atmosfere i očekuje da njegov tim izađe kao pobednik. Smatra da su i Zvezda i Partizan kredibilni timovi i da imaju realne šanse da se domognu plej-ofa.

- Najbolje su atmosfere u Beogradu, bilo da je u pitanju moja Crvena zvezda ili Partizan. Biće sigurno vrlo zahtevno igrati tamo, ne mislim da je tako samo protiv te dve ekipe, na svakom terenu će biti teško, ali specijalna atmosfera je kod nas. Radujem se što ću biti deo toga, a očekujem da u takvoj atmosferi izađemo kao pobednici. I Zvezdu i Partizan smatram, u odnosu na rostere, veoma kredibilnim timovima da budu deo plej-ofa, a možda čak i više - rekao je Obradović u izjavi za "Sportklub".

Foto: Starsport

Veruje u beogradske klubove: Saša Obradović

Kada je reč o favoritima za osvajanje titule, Obradović ističe da su Olimpijakos, Panatinaikos, Real, Fenerbahče, Barselona, Armani, kao i njegov tim, Monako, među glavnim pretendentima. Ipak, naglašava da ne potcenjuje ni Partizan ni Zvezdu, te da smatra da ove ekipe takođe imaju šanse da se domognu fajnal-fora.

- Ljudi bi rekli oni koji su uložili najviše, zna se da su pojedini timovi podigli budžete do neverovatnih granica, što i nije jedino merilo. Ali, to su Olimpijakos, Panatinaikos, Real, Fener, Barselona, Armani, tu smatram i nas, možemo da imamo ulogu favorita – između tih ekipa bi trebalo da se traže putnici na fajnal-for. Ne potcenjujem nikoga, mislim i da Partizan i Zvezda imaju šanse da napadnu fajnal-for s obzirom na posao koji su uradili tokom leta - prokomentarisao je Saša Obradović.

Očekivanja su velika pred početak nove sezone Evrolige, a ljubitelji košarke širom Evrope sa nestrpljenjem iščekuju da vide kako će se odvijati takmičenje i ko će na kraju završiti kao pobednik.

BONUS VIDEO