ZVEZDA UZ MNOGO MUKE SLOMILA MORNAR: Bleda pobeda crveno-belih pred start Evrolige


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.09.2024 | 19:39


Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara u Areni rezultatom 91:72 u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

Foto: Starsport
ZVEZDA UZ MNOGO MUKE SLOMILA MORNAR: Bleda pobeda crveno-belih pred start Evrolige

KK CRVENA ZVEZDA - KK MORNAR 91:72

(22:14, 23:27, 22:17, 24:14)

Nadali su se navijači koji su se našli večeras u Areni da bi Zvezda mogla protiv autsajdera da "probije led" i dobije preko potrebno samopouzdanje pred start sezone u Evroligi, ali su crveno-beli nastavili da igraju u ritmu iz Dubaija. Samo što je to ovog puta bilo dovoljno da se pobede, mora se priznati, izuzetno raspoloženi gosti iz Bara.

Posle katastrofalnog poraza od Budućnosti u prvom kolu očekivalo se da slično prođu
i večeras u Areni, ali su pokazali da su izuzetno "tvrd orah". Na krilima neverovatnog Dženkinsa koji je večeras ubacio 27 poena, Mornar je držao rezultatski priključak do samog početka poslednje deonice kada je bio na do tada maksimalnih -10. Mučili su se domaći i mučili tokom celog prvog poluvremena sa igrom u napadu. Daum je jedini bio raspoložen, ali ga je Sferopulos neshvatljivo vratio na klupu gde je bio sve do treće četvrtine.

Foto: Starsport

Daum protiv Mornara

A onda je ponovo bio najbolji igrač u domaćem sastavu. Meč je završio sa 18 poena i, ako je nešto bila svetla tačka u igri Zvezde večeras, onda je to njegova partija. Sjajno je kombinovao on na jednoj strani sa Teodosićem, a na drugoj Đoković sa Bedijakom. I sve do poslednje četvrtine Sferopulos je strepeo protiv autsajdera, ali se tada konačno probudio Nedović i uz Gedraitisa, konačno je poklekao tvrdi Mornar. 

Zvezdu sada očekuje početak sezone u Evroligi protiv Pariza sledećeg četvrtka, a nešto će do tada morati da se promeni. Mornar, sa druge strane, sa ovakvom igrom ima čemu da se nada ove godine, a pre svega protiv Cedevita Olimpije u sledećem kolu.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

10. minut - Gedraitis pogađa trojku. Jago gubi loptu, a Smit zakucava u kontri. Poslednja tri poena na meču ubacuje Kenan.

9. minut - Fenomenalni Dženkins još jednom pogađa trojku, ali sudbinu gostiju zakucava Bolomboj.

8. minut - Gedraitis ide na zicer.

 

 

7. minut - Evo konačno dobrog poteza Brazilca i poena posle finte. Trojka Gedraitisa posle tečnog napada i tajmaut Pavićević.

6. minut - Jago dos Santos igra katastrofalan meč, pa je posle dve promašene trojke i predao loptu protivniku u ruke.

5. minut - Posle lošeg napada domaćih, Smit je ostao sam kao duh na trojci i pogodio otvorenu trojku, te naterao Sferopulosa na novi tajmaut.

4. minut - Dobra saradnja Nedovića i Kalinića, a na drugoj strani Runjić kontra rukom precizan za dva.

3. minut - Buljević pogađa trojku i ne da Zvezdi da se odlepi, ali Nedović opet lagano poentira, razigrao se malo sada. Mitrović je sam u kontri i zakucava.

2. minut - Nemanja pogađa i dva slobodna bacanja.

1. minut - Nedović sada ide na zicer.

 

 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Dženkins pogađa još jednu neverovatnu dvojku, a Nedović stavlja tačku na ovaj period preciznim hicem van linije 6,75. 

9. minut - Dobrić promašuje čist zicer posle dobre asistencije Mitrovića, a Buljević smanjuje na -7. Smit precizan sa penala oba puta. Evo iskupljenja Dobrića, pogađa vrlo bitnu trojku.

8. minut - Teodosić ponovo hrani saigrače, sada poentira Mitrović.

7. minut - Daum nastavlja sa odličnom igrom, poentira iz kontre. I sada se Majk odlično otvorio Teodosiću i iskoristio njegovo dodavanje. Tajmaut Pavićević.

 

 

6. minut - Igrala se akcija za Kenana posle tajmauta, ali je Amerikanac ostao kratak. Bedijako na drugoj strani odlično kombinuje sa Đokovićem, a Daum popravlja promašaj Bolomboja.

5. minut - U lošem ritmu je Miler-Mekintajer koji gubi dve lopte za redom. Muči se Zvezda ozbiljno u organizaciji igre... Sada i loša odluka Teodosića, svi na terenu su u kontraritmu, a Dženkins konačno promašuje jedan šut za tri.

4. minut - Kenan večeras izgleda bira da pogađa samo teške šuteve za tri. A Dženkins u previsokom luku pogađa još jednom dno mrežice! Koliko se "zapalio"! Smit pogađa jedan od dva penala, ali Bedijako hvata ofanzivni skok.

 

 

3. minut - Bedijako opet lako poentira, a Daum je najbolji Zvezdin igrač jer pogađa i sa poludistance iz okreta.

2. minut - Opasno su se ispromašivali igrači Zvezde sada. Otvoreni šutevi, pa čist zicer za Bolomboja nisu iskorišćeni.

1. minut - Jak početak drugog poluvremena. Bolomboj je kasnio sa jednom rampom, a onda je "zalepio" Bedijaka, dok je u međuvremenu Daum pogodio trojku.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Odlično Kalinić kombinuje sa Dobrićem za kraj prvog poluvremena. 45:41

9. minut - Kalinić posle još jednog bezidejnog napada pogađa težak šut za dva.

8. minut - Lazić ide u svoj karakteristični prodor i poentira. Runjić precizan sa linije penala, a neverovatni Dženkins pogađa skok-šut o tablu za dva!

7. minut - Odlični Mekintajer je opet precizan za tri, pa Pavićević mora da zove tajmaut. Au, kako igra Dženkins! Ima 17 poena u prvom poluvremenu posle ove trojke!

6. minut - Gedraitis krade loptu i poentira u kontri.

 

 

5. minut - A Buljević je ostao sam kao duh i pogodio trojku za Mornar! Kodi uzvraća istom merom sa druge strane i popravlja procenat sa distance. Dženkins još jednom neverovatno precizan za tri!

4. minut - Teodosić je izvukao faul i poentirao sa penala oba puta. Dobro sarađuje Runjić sa Buljevićem, a onda i sam poentira, dva prelepa koša! Odlično igra Mornar za sada. I ponovo najbolji pojedinac Zvezde Mitrović, pivotira i ide na drugi obruč.

3. minut - Crveno-beli opet ulaze u meč sa manjom energije. Bedijako vrlo lako zakucava, a Sferopulos zove tajmaut da razmrda igrače. Evo konačno trojke za Zvezdu - Gedraitis.

2. minut - Mekintajer uzima težak šut i pogađa.

1. minut - Pogađaju trojku Dženkins, pa Smit! Opasno su se raspucali gosti!

 

 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Gedraitis loš sa distance, ali dobar sa linije slobodnih bacanja. Teodosićev poslednji šut za tri ostaje na obruču. 22:14

9. minut - Loše Zvezda ulazi šuterski ponovo u meč, a Dženkins precizan dva puta sa poludistance.

8. minut - Tečno igra Zvezda, kombinuju Jago-Mitrović-Gedraitis. Dženkins dobar sa poludistance, a požurio je Jago.

7. minut - Kalinić je dobio rampu Runjića, a onda ga je osvetio Mitrović na drugoj strani. Ipak, poentira Dženkins posle zbrke.

6. minut - Fenomenalno dodavanje Kalinića za alej-up Mitrovića! Sjajan je na prodoru Dženkins, izvio se lepo i poentirao, ali onda ne može da isparira centru Zvezde u odbrani i dozvoljava mu poene.

 

 

5. minut - Kenan pogađa izuzetno tešku trojku, a na to se nadovezao i za sada sjajni Daum sa 2+1.

4. minut - I Bolomboj testira obruče u Areni! Runjić na drugoj strani uzvraća istom merom.

3. minut - Daum sada i zakucava!

2. minut - Daum postiže prve poene na meču, ali i prve zvanične u dresu Zvezde. Dženkins precizan sa linije penala 2 od 3 puta.

1. minut - Bez poena u prvih 60 sekundi.

 

 

MEČ JE POČEO

Za Zvezdu počinju: Kenan, Daum, Kalinić, Bolomboj i Jago, a za Mornar Đoković, Dženkins, Smit, Buljević, Runjić.

UVOD

Sferopulos je napravio malu izmenu u odnosu na Dubai. Majk Daum će debitovati u zvaničnim mečevima u crveno-belom dresu, a iz rotacije je ispao Dalibor Ilić.

Košarkaši Crvene zezde iza sebe imaju više nego uspešnu sezonu tokom koje su stigli do triple-krune. Osvojili su regionalno takmičenje, prvenstvo Srbije, kao i Kup "Radivoja Koraća", ali u novu takmičarsku godinu nisu ušli onako kako je milionska armija navijača očekivala.

Naime, puleni trenera Janisa Sferopulosa u ovosezonskoj premijeri poraženi su na gostovanju u Dubaiju od novajlije u takmičenju rezultatom 86:84, a u navedenom duelu najefikasniji u redovima crveno-belih bio je povratnik Nikola Kalinić koji je postigao 16 poena.

Foto: AdmiralBet ABA liga/X

Nedović protiv Mejsona

Ovog popodneva košarkaše Crvene zvezde očekuje novo iskušenje kada je u pitanju jadransko takmičenje, a u premijeri pred domaćom publikom aktuelni šampion dočekuje ekipu Mornara iz Bara koja je na startu šampionata doživela potpuni debakl u meču sa podgoričkom Budućnosti, rezultatom 51:98.

Meč u Beogradskoj areni na programu je od 18 časova, a očekuje se da tribine najveće dvorane na Balkanu budu dobro popunjene, a u tom cilju je rukovodstvo kluba odlučilo da počasti svoje verne navijače.

- Klub ovom prilikom još jednom želi da se zahvali svim našim Zvezdašima na velikoj podršci koju pružaju klubu, pa će ulaz na NIVO 400 za subotnju utakmicu biti slobodan - istakli su iz redova regionalnog i srpskog šampiona.

BONUS VIDEO