PARTIZAN IDE NA NOGE GLADNOM NOVAJLIJI: Obradović i Marinković pozivaju na oprez


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.09.2024 | 16:40


Subotičani bi da uzmu skalp vicešampionu

Foto: Starsport
PARTIZAN IDE NA NOGE GLADNOM NOVAJLIJI: Obradović i Marinković pozivaju na oprez

Košarkaši Partizana sutra od 19 časova gostuju Spartaku u Subotici u okviru druge runde AdmiralBet ABA lige. Fenomenalna atmosfera vlada među grobarima, budući da su crno-beli od početka priprema zabeležili svega jedan poraz i to sa pola koša razlike od Anadolu Efesa. Odlično su se puleni Željka Obradovića pokazali i na premijeri nove sezone pred svojim navijačima, pošto su deklasirali Borac. Ipak, trener Partizana uprkos svemu poziva na oprez protiv novajlije sa severa Srbije.

- Prvo gostovanje u ABA ligi. Igramo protiv tima koji ima apsolutno izdefinisano šta radi na terenu, sa jasnim ciljem da, pre svega, uvek žele da igraju u tranziciji. Takođe imaju izdefinisane uloge što se tiče igre 5 na 5 i načina na koji žele da igraju. Ozbiljan su tim, igrali su dobro u pripremnom periodu i očekuje nas veoma teško gostovanje - istakao je Obradović.

Foto: Starsport

Vanja Marinković

I kapiten Vanja Marinković smatra da se radi o dobroj ekipi.

- Pristupamo svakom meču ozbiljno. Nadam se dobroj utakmici i nadam se da ćemo da ponovimo igru kao protiv Borca. Dobra su ekipa, osvojili su ABA 2 i sa velikim ambicijama su ušli u ABA 1. Tako da, sigurno će biti dobra utakmica i nadam se pobedi - naglasio je Marinković.

Spartak je u prvom kolu poražen na gostovanju Studentskom centru sa 84:76, tako da će sastav iz Subotice biti silno motivisan da iznenadi favorizovani Partizan.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO