NAŠI NAVIJAČI HOĆE F4, A ZVEZDA JE SAMO JEDNOM IGRALA TOP 8! Sferopulos od delija traži strpljenje posle tesnog meča sa ekipom kojoj trener ne zna ni imena


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.09.2024 | 20:23


"Važno je da ne plačemo odmah, jer je sezona duga"

Foto: Starsport
NAŠI NAVIJAČI HOĆE F4, A ZVEZDA JE SAMO JEDNOM IGRALA TOP 8! Sferopulos od delija traži strpljenje posle tesnog meča sa ekipom kojoj trener ne zna ni imena

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara u Areni rezultatom 91:72 u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

Nadali su se navijači koji su se našli večeras u Areni da bi Zvezda mogla protiv autsajdera da "probije led" i dobije preko potrebno samopouzdanje pred start sezone u Evroligi, ali su crveno-beli nastavili da igraju u ritmu iz Dubaija. Samo što je to ovog puta bilo dovoljno da se pobede, mora se priznati, izuzetno raspoloženi gosti iz Bara.

I nije mogao da bude zadovoljan Sferopulos načinom na koji je njegov tim igrao protiv fenjeraša.

- Odlično smo startovali u odbrani i napadu, ali u drugoj četvrtini smo odigrali loše, dozvolili smo 27 poena. Drugo poluvreme smo odigrali dosta bolje u odbrani, igrali smo agresivnije. Nastavićemo, želimo da gradimo svoju igru. Imamo dosta stvari da unapredimo, a za to treba vreme na terenu. Radimo na tome na pravi način, trudimo se i biće uskoro dosta bolje - rekao je Sferopulos.

Svestan je da je početak Evrolige iza ugla.

- Spremni ili ne, imamo prvu utakmicu, moramo biti spremni i igrati iz sve snage. Radimo za ove mečeve, verujem u proces u to kako radimo i svojim igračima i sve će biti bolje. Znamo da ne igramo dovoljno dobro, ali biće sve bolje i bolje - dodao je Grk.

Navijači su nezadovoljni uvodnim mečevima, a imao je Sferopulos i poruku za njih.

Foto: Starsport

Sferopulos i Pavićević

- Znam da navijači očekuju puno od tima, ali želim im poslati poruku. Svake godine govore da žele F4, a Zvezda je bila za 12 godina samo jednom u TOP8. Možda navijači moraju da budu strpljivi, da veruju timu koji je nov, da veruju svima jer radimo veoma jako. Ovo je važno da ne plačemo od prvog momenta, jer sezona je duga. Svaki put kada su ljudi plakali ništa nismo uspeli. Zato nam treba njihova podrška - iskren je bio Sferopulos.

Malo je falilo da Mornar zbog ogromnih finansijskih problema ni ne igra ovu sezonu, što je njihov trener Mihailo Pavićević apostrofirao posle utakmice uz interesantnu izjavu.

- Milo mi je da se vidimo, jer su bile velike šanse da se ne vidimo u ovom sastavu. Želeo bih da čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi i poželeo bih im uspešnu sezonu na svim frontovima. Želeo bih da čestitam svim mojim igračima, iznenadili su i mene, nisam očekivao da pruže ovakav otpor Zvezdi, koja je Evroligaš, mi smo imali sedam treninga, tokom utakmice im pogrešim imena, sve su novi igrači, pokušavam ne u hodu već u sprintu da namestim tu igru i ova igra večeras mi daje za pravo da smo na dobrom putu rekao je Pavićević i dodao:

- Videli ste komičnu situaciju, dva igrača sa koledža, oni ne znaju pravila, ja nisam stigao sve da im objasnim. Ne može se preko noći napraviti rezultat u košarci. Da smo to prihvatili protiv Zvezde, to bi bilo još gore. Takvom igrom posle tri mintua je meč završen. U većem delu smo bili fokusirani na neki plan koji smo hteli da ostvarimo. Mislim da imamo interesantnu ekipu.

Zvezdu sada očekuje početak sezone u Evroligi protiv Pariza sledećeg četvrtka, a nešto će do tada morati da se promeni. Mornar, sa druge strane, sa ovakvom igrom ima čemu da se nada ove godine, a pre svega protiv Cedevita Olimpije u sledećem kolu.

BONUS VIDEO