ŽOCU SE SLOŠILO: Partizan na gubitku, košarkaš se vraća u NBA - Neviđeni scenario!


IZVOR: Republika - 29.09.2024 | 12:47


Brojni izazovi su na pragu

Foto: Starsport
ŽOCU SE SLOŠILO: Partizan na gubitku, košarkaš se vraća u NBA - Neviđeni scenario!

U okviru mogućeg trejda između tri NBA tima, postoji interesantan scenario koji bi mogao da uključi igrača Partizana, Duana Vašingtona. Njujork Niksi žele da angažuju Karl Entoni Taunsa iz Minesote, a u zamenu bi Timbervulvsi dobili Džulijusa Rendla, Dantea DiVinćenza i pravo na pika iz prve runde. Međutim, u ovaj kompleksan dogovor uključeni su i Šarlot Hornetsi, koji pokazuju interesovanje za Dekvana Džefrijsa.

Foto: Starsport

Košakaš crno-belih: Duan Vašington

Da bi se ovaj složeni trejd uspešno realizovao, uključena je mogućnost "sign-and-trade" dogovora sa Duanom Vašingtonom, trenutnim igračem Partizana. U tom scenariju, Niksi bi platili obeštećenje Partizanu, potpisali Vašingtona, a zatim ga trejdovali u Šarlot, gde bi bio odmah otpušten. Na kraju, Vašington bi se vratio u Partizan putem ovog fiktivnog trejda, dok bi crno-beli ostvarili finansijsku korist od ovog neuobičajenog trejd procesa.

Prema pravilima FIBA, maksimalni iznos obeštećenja za otkup ugovora igrača između NBA timova i evropskih klubova je ograničen na 775.000 dolara. Ovaj iznos predstavlja maksimalnu sumu koju NBA tim može zakonito isplatiti evropskom klubu kao deo otkupnine za igrača. U slučaju da Vašington bude deo "sign-and-trade" ugovora, Partizan bi mogao da dobije maksimalno 775.000 dolara kao obeštećenje.

Ovaj potencijalni trejd donosi brojne izazove i mogućnosti za sve uključene strane, dok istovremeno otkriva složenost NBA tržišta i pravila koja regulišu trejdove igrača iz evropskih klubova. Ostaje da vidimo da li će se ovaj scenario ostvariti i kakav će uticaj imati na sve učesnike transakcije.

BONUS VIDEO