ODLIČNE VESTI ZA ŽOCOV PARTIZAN: Rastu šanse za dobar start u Evroligi


IZVOR: Republika/ O.J. - 29.09.2024 | 16:42


Debitovao i Jaramaz

Foto: Starsport
ODLIČNE VESTI ZA ŽOCOV PARTIZAN: Rastu šanse za dobar start u Evroligi

Dok se košarkaši Partizana pripremaju za duel sa subotičkim Spartakom koji počinje za nešto više od dva sata, vrlo dobre vesti stižu iz Španije.

Košarkaški Tenerifa iznenadili su mnoge pobedom nad ekipom Baskonije rezultatom 88:80 u prvom kolu ACB lige. Odlučio je Laso da u tim ne uvrsti jednog od letošnjih novajlija, Kamara Boldvina i prednost dao Trentu Fosteru kao jednom od trojici igrača bez EU pasoša, što nije bilo očekivano budući da se upravo Boldvin pokazao prilično bolje u pripremnom periodu. Ipak, izgleda da je Španac doneo pogrešnu odluku, jer bez njega i Donta Hola Baskijci nisu izgledali kako treba.

Foto: Starsport

Čima Moneke

Očajno je startovala meč Baskonija, da bi se onda do poluvremena vratila i odigrala egal sve do poslednje četvrtine. Ipak, tada je domaća ekipa preuzela kontrolu, otišla na maksimalnih +14 i mirno privela meč kraju.

Istakao se Čima Moneke sa 20 poena i pet skokova, dok je Luvavu pridodao 18 poena i tri asistencije. Sedekerskis je takođe doprineo sa 12 poena i šest skokova. Sa druge strane, u ekipi Tenerifa, Fitipaldo je bio lider sa 16 poena i impresivnih devet asistencija, dok su Dornekamp, Skrab i Guera doprineli sa 12, 11 odnosno 10 poena. Debitovao je i doskorašnji igrač Partizana Ognjen Jaramaz, koji će priliku da se susretne sa starim klubom imati već sledećeg četvrtka kada Lasov sastav dočekuje crno-bele.

BONUS VIDEO