PARTIZAN PREŽIVEO SPARTAK PRED EVROLIGU! Drama u Subotici pripala crno-belima zahvaljujući Bongi "revolverašu"


IZVOR: Republika/ O.J. - 29.09.2024 | 20:58


Košarkaši Partizana savladali su Spartak na gostovanju u Subotici sa 89:80 u drugom kolu regionalne lige.

Foto: ABA League jtd/Dragana Stjepanović
PARTIZAN PREŽIVEO SPARTAK PRED EVROLIGU! Drama u Subotici pripala crno-belima zahvaljujući Bongi "revolverašu"

KK SPARTAK - KK PARTIZAN 89:80

(25:24, 19:17, 15:18, 21:30)

Malo je falilo da vidimo prvi pravi šok u AdmiralBet ABA ligi! Novajlija Spartak je pokazao da ove sezone niko neće lako "poseći" Dudovu šumu. Domaći sastav je vodio protiv vicešampiona Jadrana do sredine treće četvrtine, a onda je počela rezultatska "klackalica" na koju je "seo" pre svih Isak Bonga i više joj nije dao da se pomera. Dominirao je Miletić pod košem, a pratio ga je Bolton izvan protiv nemoćne bekovske linije crno-belih.

Nije gostujući sastav imao rešenja za raspoloženog domaćina sve dok se nije pojavio Bonga i sa šutem 4/4 za tri ugasio nade Spartaka u poslednjoj četvrtini da može do senzacije.

Na kraju, tesna pobeda Partizana pred početak Evrolige, a Spartak će sa ovakvom igrom biti problem mnogim Abaligašima ove sezone.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

10. minut - Još jednom sjajni Sterling Braun ide na zicer. Nikolić poentira za dva, ali promašuje dodatni penal. Marinković stavlja tačku na meč sa penala.

9. minut - Neće Cerovina da dozvoli ovde kraj i dalje, pošto pogađa trojku. Ali Vanja Marinković kapitenski uzvraća istom merom i sada verovatno stavlja tačku na pitanje pobednika!

8. minut - I još jednom fenomenalni Braun, čini se uz Bongu ključni igrač na kraju sjajnog meča u Subotici. Bolton promašuje veoma važan šut za dva.

7. minut - Izuzetno važan pogodak Brauna posle ofanzivnog skoka!

6. minut - Braun pogađa jedan od dva penala.

 

 

5. minut - Denijels pogađa trojku, odlična reakcija Spartaka iz tajmauta. Karlik potom vrlo lepo polaže, ali onda nakon izgubljene lopte domaćina greši u napadu.

4. minut - Lunberg za dva, a onda revolveraški obračun Denijels-Džons, da bi neverovatni Bonga pogodio još jednu trojku za +7 Partizana!

3. minut - Miletić opet sjajan, zakucava iz pik-en-rola! 

2. minut - Bonga pogađa neverovatno važnu trojku iz kornera! I neverovatni Isak Bonga opet precizan van linije 6,75! Od Partizanovih četiri on ih je ubacio tri!

1. minut - Sjajni Rudan otvara ovaj period poenima, a Džons uzvraća sa penala.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Taman kada su svi mislili da je Džons stavio tačku na treću četvrtinu, Bolton polaže loptu u koš za kraj! 59:59

9. minut - Rudan "gasi požar" sa vrlo bitnih 2+1, a onda hvata i ofanzivni skok i polaže loptu u koš za nerešen rezultat!

8. minut - Sve ide na ruku Partizana sada pošto je nakon trojke Brauna u tranziciji lopta u aut ispala Tejiću.

7. minut - Koprivica opet zakucava i sada je nerešeno. Bolton precizan sa linije penala, a onda dobija rampu Koprivice!

Foto: ABA League jtd/Dragana Stjepanović

Tejić protiv Bonge

6. minut - Nilikina pogađa samo jedan od dva penala, ali vrlo naivnu grešku u izvođenju lopte prave domaći i ona ponovo pripada Partizanu. Čini se da sada izlazi na videlo njihovo neiskustvo.

5. minut - Ne mogu da poentiraju ni gosti, ni domaći sada, promašaji na obe strane.

4. minut - Braun ga prati, a potom Spartak pravi i faul u napadu. Koprivica sada na ziceru, serija Partizana je 6:0.

3. minut - Miskomunikaciju u odbrani Partizana koristi Gordić da poveća prednosti na +9. Dobra reakcija posle tajmauta Obradovića, Lundberg ide na zicer.

2. minut - Nikolić otvara drugo poluvreme poenima, a odlični Miletić je iskontrolisao teško dodavanje i pogodio i ovaj zicer! Sada Spartak ima maksimalnih +7.

1. minut - Fenomenalna odbrana Miletića protiv prekaljenog Dejvisa!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Braun neprecizan u kontri, a Luka Cerovina sipa trojku i tera Obradovića na tajmaut pre odlaska na odmor. Lundbergu lopta izlazi iz koša, pa Tajrik ne koristi zakucavanje, loša reakcija posle tajmauta, pa idemo na još jedan koji sada zove Vlada Jovanović. Ne koriste napad ni jedni ni drugi na kraju, ostaje 44:41.

9. minut - A Bolton igra fenomenalan duel i pogađa još jednu dvojku. Tajrik opet ne može da pogodi oba penala, već samo jedan. Uzvraća mu istom merom Miletić koji promašuje oba.

8. minut - Tajrik Džons ima dosta problema sa penala, sada pogađa samo jedan. Sa druge strane Braun odličan, realizuje dodatno bacanje za 2+1.

7. minut - Lundberg je tražio kontakt, ali na kraju pogađa za dva bez faula. Cerovina uzvraća istom merom sa poludistance, pa Tejić zakucava nakon izvanredne kontre.

6. minut - Bolton pogađa za dva i novo vođstvo Spartaka posle promašenih penala Tajrika Džonsa. Džons uzvrađa na drugoj strani, ali vrlo brzo Nikolić opet polaže loptu u koš Partizana.

Foto: ABA League jtd/Dragana Stjepanović

Braun protiv Tejića

5. minut - Vrlo lep prodor Sterlinga Brauna, a onda odličan horog Danila Nikolića. Karlik opet nalazi usamljenog Koprivicu koji zakucava. Nikolić sada pogađa dva penala.

4. minut - Pokuševski krade loptu, a onda i završava kontru polaganjem na drugoj strani. Cerovina je fauliran posle ofanzivnog skoka, ali je promašio oba penala.

3. minut - Fenomenalan prodor Boltona koji poentira pod prekršajem! Problem za Partizan je treći faul Bonge.

2. minut - Sada konačno Karlik pogađa za tri i Jovanović zove tajmaut. Ipak sudije menjaju odluku, za dva je bio šut.

1. minut - Revija promašaja za tri Partizanovih igrača u prvom minutu.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Bonga pogađa svoju prvu trojku, sjajno šutira od dolaska u Partizan. Arbitri sada dosuđuju faul nad Bongom pri šutu za tri u poslednjoj sekundi prve četvrtine, a Isak realizuje samo jedan penal. 25:24

9. minut - Denijels realizuje i bacanje posle 2+1!

8. minut - Braun precizan za dva. Rudan hvata promašaj Denijelsa i popravlja, Spartak izgleda više nego korektno za sada. Ali Karlik Džons probija i nalazi usamljenog Koprivicu koji zakucava.

7. minut - Tejić je ušao na teren i odmah beleži poene ispod koša. Koprivica pogađa jedno od dva slobodna bacanja.

6. minut - Danilo Nikolić tradicionalno dobro igra protiv Partizana, sada pogađa trojku. Džons uzvraća sa poludistance na drugoj strani.

5. minut - Miletić skače preko Dejvisa i vraća loptu u koš! Karlik Džons konačno prekida seriju Spartaka teškim pogotkom, a u kontri zakucava Sterling Braun.

4. minut - Bolton je fauliran i koristi dva penala. A Miletić parira Dejvisu i sada on upisuje svoj šesti poen, te tera Obradovića na prvi tajmaut.

3. minut - Dejvis nastavlja da dominira i postiže svoj 6. poen rano. Cerovina se prošetao do koša, a onda promašio trojku u tranziciji.

2. minut - Bolton pogađa trojku, a Dejvis opet poentira za dva. Miletić je precizan sa linije penala.

1. minut - Izuzetno jak početak, zakucavanje Miletića i Tajrika Džonsa, kao i poeni Dejvisa.

 

 

MEČ JE POČEO

UVOD

Košarkaši Partizana večeras od 19 časova gostuju Spartaku u Subotici u okviru druge runde AdmiralBet ABA lige. Fenomenalna atmosfera vlada među grobarima, budući da su crno-beli od početka priprema zabeležili svega jedan poraz i to sa pola koša razlike od Anadolu Efesa. Odlično su se puleni Željka Obradovića pokazali i na premijeri nove sezone pred svojim navijačima, pošto su deklasirali Borac. Ipak, trener Partizana uprkos svemu poziva na oprez protiv novajlije sa severa Srbije.

Prvo gostovanje u ABA ligi. Igramo protiv tima koji ima apsolutno izdefinisano šta radi na terenu, sa jasnim ciljem da, pre svega, uvek žele da igraju u tranziciji. Takođe imaju izdefinisane uloge što se tiče igre 5 na 5 i načina na koji žele da igraju. Ozbiljan su tim, igrali su dobro u pripremnom periodu i očekuje nas veoma teško gostovanje - istakao je Obradović.

Foto: Starsport

Vanja Marinković

I kapiten Vanja Marinković smatra da se radi o dobroj ekipi.

Pristupamo svakom meču ozbiljno. Nadam se dobroj utakmici i nadam se da ćemo da ponovimo igru kao protiv Borca. Dobra su ekipa, osvojili su ABA 2 i sa velikim ambicijama su ušli u ABA 1. Tako da, sigurno će biti dobra utakmica i nadam se pobedi - naglasio je Marinković.

Spartak je u prvom kolu poražen na gostovanju Studentskom centru sa 84:76, tako da će sastav iz Subotice biti silno motivisan da iznenadi favorizovani Partizan kod svoje kuće

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO