DUBAI OPET SIPAO TROJKE SA POLA TERENA: Posle Zvezde, DEMOLIRANA je i Cedevita Olimpija!


IZVOR: Republika/ O.J. - 29.09.2024 | 19:33


Kaznena ekspedicija Jurice Golemca!

Foto: X/AdmiralBet ABA liga
DUBAI OPET SIPAO TROJKE SA POLA TERENA: Posle Zvezde, DEMOLIRANA je i Cedevita Olimpija!

Košarkaši Dubaija su nastavili sa sjajnim rezultatima u AdmiralBet ABA ligi, pošto su nakon Crvene zvezde slavili i nad ekipom Cedevita Olimpije ubedljivo rezultatom 84:92! Fantastična igra novajlije tokom celog meča, posebno u prvom poluvremenu, kada su postigli čak 63 poena, bila je ključna za drugi trijumf u nizu.

Dubai je sjajno započeo meč, uspostavivši odličnu odbranu i efikasan napad, što im je omogućilo vođstvo od 27:11 pred kraj prve četvrtine. Međutim, šampion Slovenije je uspeo da se vrati u igru, smanjivši zaostatak na 29:17 do kraja. Ipak, sjajna igra Nejta Mejsona i Klemena Prepeliča donela je Dubaiju ubedljivu prednost od 63:42 na poluvremenu.

Posle pauze, Cedevita Olimpija je pokušala da se vrati u igru, ali je Dubai i dalje dominirao, držeći ubedljivu prednost tokom većeg dela meča. Trojka Aleksa Uskokovića sa zvukom sirene za kraj treće deonice u stilu Abasa protiv Zvezde samo je potvrdila nadmoć Dubaija, koji je na kraju slavio sa 92:84, pošto je domaći sastav značajno smanjio razliku u poslednjoj deonici.

Klemen Prepelič se istakao sa 23 ubačena poena svom bivšem klubu, dok je Nejt Mejson ovog puta doprineo sa 20 poena. Kod Cedevita Olimpije, Divejn Stjuart je bio najefikasniji sa 15 poena.

Cedevita Olimpija u sledećem kolu gostuje Mornaru, dok Dubai dočekuje ekipu Mege. Takođe, slovenački tim se priprema za drugo kolo Evrokupa, gde će se suočiti sa ekipom Venecije u Ljubljani. Ta utakmica je zakazana za 1. oktobar.

 

BONUS VIDEO