BONGA PRETERAO U RADOVANJU, PATOSIRAO SAIGRAČA! Nemac dao trojku, pa bacio Nilikunu na pod (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 29.09.2024 | 21:20


Na klupi svi prasnuli u smeh

Foto: ABA League jtd/Dragana Stjepanović
BONGA PRETERAO U RADOVANJU, PATOSIRAO SAIGRAČA! Nemac dao trojku, pa bacio Nilikunu na pod (VIDEO)

Košarkaši Partizana savladali su Spartak na gostovanju u Subotici sa 89:80 u drugom kolu regionalne lige.

Malo je falilo da vidimo prvi pravi šok u AdmiralBet ABA ligi. Novajlija Spartak je pokazao da ove sezone niko neće lako "poseći" Dudovu šumu. Domaći sastav je vodio protiv vicešampiona Jadrana do sredine treće četvrtine, a onda je počela rezultatska "klackalica" na koju je "seo" pre svih Isak Bonga i više joj nije dao da se pomera. Dominirao je Miletić pod košem, a pratio ga je Bolton izvan protiv nemoćne bekovske linije crno-belih.

Nije gostujući sastav imao rešenja za raspoloženog domaćina sve dok se nije pojavio Bonga i sa šutem 4/4 za tri ugasio nade Spartaka u poslednjoj četvrtini da može do senzacije.

Nemac je odlično ušao u meč i tada već pogodio jednu trojku, ali je brzo napravio tri faula zbog čega ga je Obradović držao na klupi sve do poslednjeg perioda. I tada je rizikovao sa njegovim uvođenjem, ali se taj rizik isplatio. Bonga je ušao i sa tri neverovatne trojke potpuno okrenuo meč na stranu Partizana, a prilikom proslave poslednjeg pogotka dogodila se jedna interesantna situacija. Bonga je izvodio svoju karakterističnu proslavu da bi na kraju u naletu adrenalina skočio da udari "prsa o prsa" sa Nilikinom koji je završio na podu od siline udarca Bonge. Svi na klupi su prasnuli u smeh, ali su ubrzo pomogli Francuzu i otišli na tajmaut. Taj momenat možete videti pri kraju snimka iznad.

BONUS VIDEO