OBOREN REKOD NA AUKCIJI, OVAJ DRES VREDI MILIONE! Lebronov srednjoškolski suvenir prodat za rekordnu cifru!


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 16:32


Zavrteće vam se u glavi od ove sume.

Foto: www.profimedia.rs
OBOREN REKOD NA AUKCIJI, OVAJ DRES VREDI MILIONE! Lebronov srednjoškolski suvenir prodat za rekordnu cifru!

Dres koji je Lebron Džejms nosio kao srednjoškolac postao je deo istorije nakon što je prodat po rekordnoj ceni od 1.300.000 dolara. Ovaj zeleni dres iz škole "St. Vincent-St. Mary", koji je bio u centru pažnje kao naslovna slika "Sports Illustrated-a" 2002. godine, privukao je veliku pažnju kolekcionara širom sveta.

U ovom dresu, Lebron je ostvario neverovatnih 32 poena u toku jedne utakmice tokom svoje poslednje srednjoškolske sezone. Ova utakmica je značajno obeležila početak njegovog putovanja ka NBA ligi, predstavljajući ključni trenutak u karijeri jednog od najvećih košarkaša današnjice.

Aukcija, koju je organizovala poznata kuća "Julien's Auctions" iz Beverli Hilsa, privukla je ogromnu pažnju javnosti i kolekcionara. Ovo nije prvi put da je dres Lebrona Džejmsa prodat na aukciji, ali je definitivno postavljanje novog rekorda u ceni, što samo potvrđuje koliko je ova sportska memorabilija cenjena među ljubiteljima košarke i kolekcionarima.

Lebron Džejms je ne samo jedan od najpoznatijih košarkaša današnjice, već i ikona sportske kulture. Njegov uticaj se proteže daleko van terena, a ova aukcija je još jedan dokaz koliko njegov doprinos svetu sporta i košarke ostaje neizbrisiv.

Prodaja Lebron Džejms-ovog srednjoškolskog dresa za rekordnu cifru od 1.300.000 dolara predstavlja ne samo istorijski trenutak za svet sportske memorabilije, već i podsećanje na početak legendarne karijere jednog od najvećih košarkaša današnjice. Ova aukcija je još jednom istakla neizmernu vrednost koju ljubitelji sporta pridaju uspomenama koje simbolizuju ključne trenutke u karijeri njihovih omiljenih sportista.

BONUS VIDEO