EMOTIVAN OPROŠTAJ KK ZVEZDA OD ČOVIĆA: Dr Nebojša je oporavio klub i podigao ga na šampionski nivo


IZVOR: Republika/ O.J. - 01.10.2024 | 17:03


"Njegov period se računa kao najuspešnije razdoblje u istoriji kluba"

Foto: Starsport
EMOTIVAN OPROŠTAJ KK ZVEZDA OD ČOVIĆA: Dr Nebojša je oporavio klub i podigao ga na šampionski nivo

Nebojša Čović novi je predsednik Košarkaškog saveza Srbije, pa je bilo logično da neće moći istovremeno da bude i prvi čovek KK Crvena zvezda, već da će se ubuduće starati o celoj srpskoj košarci. Imajući to u vidu, Čović je odmah po izglasavanju za predsednika KSS podneo ostavku na mesto prvog čoveka crveno-belih. A ubrzo se oglasio i klub opširnim saopštenjem, kako i dolikuje s obzirom na to sa koliko uspeha ga je vodio, u kom se oprostio od doskorašnjeg predsednika.

- Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izabran je u utorak 01.10.2024.godine na Skupštini KSS za predsednika Košarkaškog Saveza Srbije u narednom četvorogodišnjem periodu do 01.10.2028.godine. Predsednik UO KK Crvena zvezda Željko Drčelić želi ovom prilikom u ime celog kluba i svih Zvezdaša da čestita našem dosadašnjem predsedniku, gospodinu Nebojši Čoviću izbor na mesto predsednika Košarkaškog Saveza Srbije najodgovornije mesto u srpskoj košarci i još jednom se zahvali za sve što je učinio za naš klub!

Dr Nebojša Čović je vodio naš klub 13 godina. U njegovom mandatu je prvo oporavio Crvenu zvezdu koja je bila na ivici opstanka, i postepeno podigao na nivo kluba koji je stabilan, transparentan, respektabilan u evropskim okvirima, kao i redovni učesnik Evrolige i osvajač čak 25 trofeja Srpske lige, ABA lige i Kupa Radivoj Korać! Ovaj period računa se kao najuspešnije razdoblje u istoriji našeg kluba koji naredne godine slavi 80 godina postojanja.

Istovremeno svi zaposleni u klubu, UO, menadžment, Skupština, stručni štab, igrači i svi zaposleni, žele još jednom da se zahvale dr Nebojši Čoviću na svemu što je uradio za našu Crvenu zvezdu i požele mu puno sreće i uspeha na mestu predsednika KSS, kao i dobru saradnju sa našim klubom u narednom periodu koji je izuzetno važan za celokupnu srpsku košarku!", navodi se u tekstu Crvene zvezde - piše u saopštenju.

BONUS VIDEO