OSTOJA MIJAILOVIĆ ZAGRMEO ZBOG IZBORA ČOVIĆA: Evo šta iz Partizana kažu o novom predsedniku KSS


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.10.2024 | 17:57


Ovakva reakcija nije iznenađenje.

Foto: KK Crvena zvezda/X, Starsport
OSTOJA MIJAILOVIĆ ZAGRMEO ZBOG IZBORA ČOVIĆA: Evo šta iz Partizana kažu o novom predsedniku KSS

Nebojša Čović danas je i zvanično stupio na funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a onda je podneo ostavku na mesto predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda. Izbor je usledio po odluci prisutnih delegata, ali nije prošao bez reakcije predsednika KK Partizan, Ostoje Mijailovića.

Mijailović je istakao da crno-beli nisu podržali kandidaturu Čovića na mesto predsednika Saveza. On je naglasio da KK Partizan ne smatra da je Čović dobar izbor za srpsku košarku, te je izrazio nezadovoljstvo izborom novog predsednika.

- KK Partizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS, niti smatra da je on dobar izbor za srpsku košarku. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane. Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek, a da je ovakvim izborom degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u našu košarku - napisao je Mijailović na društvenoj mreži X.

 

 

Ovo je izazvalo reakciju javnosti i postalo predmet diskusije u košarkaškim krugovima. Izjava Mijailovića izazvala je pažnju javnosti, posebno zbog njegovih tvrdnji da je novoizabrani predsednik izabran bez podrške KK Partizan, te da je izbor Čovića degradirao ugled srpske košarke. Sa druge strane, saopštenje na sajtu KSS tvrdi da je Čović jednoglasno odabran od strane delegata, iako je Mijailović istakao da to nije tačno.

Prema saopštenju KSS, Nebojša Čović će obavljati funkciju predsednika u narednih četiri godine, do 1. oktobra 2028. godine. Takođe, izbori za delegate Skupštine koji se očekuju u decembru 2024. neće uticati na ovu odluku.

BONUS VIDEO