MIŠKO ISKRENO O BUDUĆNOSTI SRPSKE KOŠARKE: Menadžer spomenuo Zvezdu, Partizan, Evroligu, ali i selektora Pešića


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.10.2024 | 19:18


Ražantovićeve reči daleko će odjeknuti.

Foto: Starsport
MIŠKO ISKRENO O BUDUĆNOSTI SRPSKE KOŠARKE: Menadžer spomenuo Zvezdu, Partizan, Evroligu, ali i selektora Pešića

Miodrag Ražnatović, poznati menadžer srpskih košarkaša, dao je svoje viđenje šansi Partizana i Crvene Zvezde za plasman u doigravanje Evrolige. Ražnatović je istakao da smatra da oba tima imaju realne šanse da se bore za to, ali je istakao da Evroliga ove godine nema dominantnog tima, te da su šanse za prolaz u plej-of i plej-in podjednake za većinu ekipa.

Ražnatović je istakao da Evroliga odavno nema dominantne pojedince, s obzirom na to da su velike zvezde otišle u NBA. Međutim, on je istakao da je ova sezona posebno zanimljiva zbog povratka igrača iz američke lige. Ražnatović je naglasio da će povratak evropskih igrača dati posebnu draž takmičenju, ali da ne očekuje da će napraviti toliku razliku kao što neki ljudi očekuju.

- Mislim da i jedni i drugi imaju realne šanse da se bore za to, ali daleko od toga da je to sigurno. Evroliga je bez dominantnog tima ove godine, veoma je ujednačena. Izuzev četiri najjača tima, ostalih 14 boriće se do poslednjeg kola za prolaz u plej-of i plej-in i verujem da će oba naša tima biti u toj grupi ekipa koje će se boriti sa plasman. Mislim da oba tima imaju rekordne budžete ove godine, samim tim i veliku rotaciju igrača, odlične trenere i najbolje navijače u Evropi, tako da postoje svi preduslovi da se bore za sam vrh - rekao je Ražnatović na RTS.

Foto: Shutterstock, wikipedia

Večiti imaju šanse u Evroligi, smatra Miško

Potom se osvrnuo i na budućnost AdmiralBet ABA lige, odnosno sve glasnije zalaganje da srpski klubovi nju ne igraju, već jaku domaću ligu u Srbiji.

- Dva velika autoriteta srpske košarke Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju potpuno suprotne stavove. Pešić je rekao da je neophodna srpska profesionalna liga, a Maljković je ocenio smo "mrtvi" bez ABA lige. Biće prilike da iznesem sve argumente, a mislim da bi izlazak srpskih klubova iz ABA lige bio najgori potez ikada, bilo bi to pravo košarkaško samoubistvo u ovom trenutku - smatra Ražnatović.

Što se pomenutog Pešića tiče, Miško bi očigledno voleo da on ostane selektor. U prilog tome pozitivno je reagovao na izbor Nebojše Čovića za predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Foto: Tanjug, Starsport

Dobitna kombinacija: Pešić da ostane selektor zbog Čovića

Mislim da cela nacija to želi, a ono što je važnije - svi igrači to žele. Predsednik KSS Nebojša Čović imao je priliku da sarađuje mnogo godina s njim i siguran sam da će njih dvojica naći zajednički jezik - jasan Ražnatović.

BONUS VIDEO