ŽOCOVI VOJNICI KAO ZAPETE PUŠKE: Ne mogu da dočekaju početak Evrolige


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 02.10.2024 | 16:16


Dejvis i Džons su se naoštrili za Baskoniju.

Foto: Starsport
ŽOCOVI VOJNICI KAO ZAPETE PUŠKE: Ne mogu da dočekaju početak Evrolige

Košarkaši Partizana gostovaće u četvrtak Baskoniji od 20.30 u prvom meču u novoj sezoni u Evroligi. Izabranici Željka Obradovića dobro su startovali u AdmiralBet ABA ligi, ali su svesni da će utakmice u eliti biti nešto sasvim drugačije. 

Brendon Dejvis i Karlik Džons, novajlije u crno-belom taboru, izneli su svoja očekivanja uoči početka Evrolige i meča protiv Baskonije. Dejvis ističe da je veoma uzbuđen zbog početka Evrolige i naglašava da je Baskonija dobar tim, te da će morati da pruže jak odgovor na njihovu napadačku igru.

- Veoma smo uzbuđeni što počinje Evroliga. Baskonija je dobar tim, talentovani su u napadu i moraćemo da im odgovorimo na taj način. Igrao sam toliko puta u toj dvorani, u ACB ligi i u sklopu Evrolige. Nisu kao naši navijači, ali bićemo spremni - rekao je Dejvis.

S druge strane, Džons ističe da će pristupiti utakmici kao i svakoj drugoj, ističući važnost zadržavanja istog mentaliteta kao i na ostalim mečevima. Na pitanje o ekipi Baskonije, koja u svojim redovima ima Markusa Hauarda i Čimea Monekea, Dejvis je istakao da su oni dobri igrači koje izuzetno ceni, ali da je fokus njegove ekipe na sopstvenoj igri. Naglasio je važnost protoka lopte, borbe jedan za drugog i odbrane, te izrazio uverenje da, ukoliko budu igrali sa pravim fokusom, mogu uraditi dobar posao.

- Pristupićemo utakmici kao i svakoj drugoj. Treba da u ovu utakmicu uđemo sa istim mentalitetom kao i na ostalim mečevima. Dobri su igrači, mnogo ih cenim zbog onog što rade. Kao što sam rekao mnogi ih respektujem ali više sam fokusiran na nas, da znamo kako da ih sačuvamo i da samo igramo našu igru. Dobro nam ide za sada, protok lopte, borba jedan za drugog, odbrana, ako budemo igrali sa pravim fokusom možemo da uradimo dobar posao - jasan je Džons.

BONUS VIDEO