NIKOLA JOKIĆ U EVROLIGI: Gazda tima otkrio šta je potrebno da se to desi, ali i šta je prepreka


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 02.10.2024 | 18:11


Spomenuo je i Majkla Džordana dok je govorio o Srbinu iz Denvera.

Foto: www.profimedia.rs
NIKOLA JOKIĆ U EVROLIGI: Gazda tima otkrio šta je potrebno da se to desi, ali i šta je prepreka

Nikola Jokić je najbolji košarkaš današnjice. Centar Srbije i Denvera je to dokazao u NBA ligi osvojivši šampionski prsten sa Nagetskima pre dve sezone, dok je Srbiju predvodio do bronze na Olimpijskim igrama u Parizu. Zato ne čudi da brojni NBA timovi žele da ga vide u svojim redovima, ali je problem njegova plata koju ima u Denveru.

Iste ambicije ima i Panatinaikos. Šampion Evrolige bi voleo da ima Jokića u svojim redovima, otkrio je gazda "zelenih" Dimitris Janakopulos. On je hvaleći Nikolu spomenuo i Majkla Džordana.

Foto: Instagram printscree/dpg7000

Puca na visoko: Dimitris Janakopulos

- Prestao sam da gledam NBA posle Majkla Džordana i Nikola Jokić je razlog zbog kojeg gledam ponovo. Da mogu, doveo bih ga u svoj tim, ali Jokićev poslednji ugovor je mislim bio na 120 miliona dolara, pa mislim da to nije moguće. Ipak, veoma bih voleo da se to desi - rekao je gazda prvaka Evrope. 

Podsetimo, Nikola Jokić ima pred sobom još četiri godine ugovora sa Denverom, prema kojem će zaraditi 51 milion dolara za sezonu pred nama, a potom po 55, 59 i 62 miliona dolara. Naravno da je to naučna fantastika za evropska ulaganja u košarku, ali gazda Panatinaikosa svakako ne krije da je zaljubljen u to kako Somborac igra košarku.

Zanimljiva je priča o tome da je Jokić svojevremeno kao mladi igrač Mege bio pred okom skauta Barselone, koji su došli u Beograd zbog njega, ali je tog dana zbog odlaska tadašnje devojke Natalije u Sjedinjene Države bio loše raspoložen i nije odigrao u skladu sa svojim talentom. Ipak, sve je ispalo dobro i za njegov odnos sa Natalijom, koja mu je sada supruga i majka njihove ćerke, dok čekaju još jedno dete, a deluje da je sve ispalo savršeno i za karijeru trostrukog MVP. NBA lige i šampiona za pretprošlu sezonu.

BONUS VIDEO