NEKA IGRE POČNU: Dočekasmo i to - evo gde možete pratiti Partizanovu premijeru u Evroligi!


IZVOR: Vladimir Vorih - 03.10.2024 | 06:31


Prva lopta u ovosezonskoj Evroligi biće podbačena u Berlinu.

Foto: KK Partizan
NEKA IGRE POČNU: Dočekasmo i to - evo gde možete pratiti Partizanovu premijeru u Evroligi!

Puna četiri i po meseca su protekla od kako je odigran poslednji finalni evroligaški susret za sezonu 2023/24 u kojem je atinski Panatinaikos u "Amber Areni" u Berlinu savladao Rela iz Madrida rezultatom 95:80, čime se okitio šampionskim peharom, a danas će sa početkom od 18.45 časova u istoj dvorani, utakmicom između Albe i Panatinaikosa startovati nova evroligaška sezona.

I ove godine srpsku košarku će predstavljati večiti rivali Crvena zvezda i Partizan koji će i ove godine pokušati da se domognu plasmana barem u plej-in fazu takmičaenja.

Obe ekipe u Evroligu ulaze sa prilično izmenjenim rosterima, što se posebno odnosi na sastav kluba iz Humske koji ima potpuno promenjen igrački kadar u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu.

Kada su beogradski klubovi u pitanju, prvi na parket izlaze momci u crno-beloj sportskoj opremi, a premijerni meč će odigrati u Vitoriji, gde če odmeriti snagu sa ekipom Baskonije. Prethodni duel u "Buesa Areni" između dve ekipe odigran je 3. novembra 2023. godine, a domaćin je slavio rezultatom 84:83.

Svi ljubitelji košarke imaće priliku da današnji meč prate u direktnom prenosu na TV Sport klub 1 sa početkom od 20.30 časova.

 

 

Uoči premijernog meča trener Željko Obradović je izjavio:

- Ulazimo u Evroligu s velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao do sad, sa istom željom i energijom koje smo imali u tim utakmicama, mislim sa je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan je i dalje način igre. Pabla Lasa kao trenera karakteriše to što od tima zahteva dosta tranzicije, individualnih rešenja, ofanzivnog skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan - Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici.

Treba podsetiti da će prvi meč u sezoni Crvena zvezda odigrati dan kasnije, u petak 4. oktobra sa početkom od 21 čas kada će se u "Adidas Areni" sastati sa debitantnom u ovom takmičenju, ekipom francuskog Pariza.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: