NIJE NI ČUDO ŠTO JE OTIŠAO! Partizan ovoj ponudi nije mogao ni da priđe - Evo kolika je plata Vašingtona u Šarlotu!


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 08:36


Novi početak i puno "love".

Foto: Starsport
NIJE NI ČUDO ŠTO JE OTIŠAO! Partizan ovoj ponudi nije mogao ni da priđe - Evo kolika je plata Vašingtona u Šarlotu!

Duan Vašington, doskorašnji bek Partizana, napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri prelaskom u NBA, ali okolnosti ovog transfera su daleko složenije nego što se čini na prvi pogled. Naime, on je bio deo velikog trejda koji je u potpunosti promenio sadašnjost i budućnost dveju franšiza Minesota Timbervulvsa i Njujork Niksa.

U ovom trejdu igrača, Vašington je završio u Šarlotu, gde je potpisao trogodišnji ugovor vredan 7,2 miliona dolara, iako su druga i treća godina ugovora uslovne, što znači da mu ukupna svota novca nije garantovana.

Partizan, prema dostupnim informacijama, dobija obeštećenje od 850 hiljada dolara zbog prevremenog odlaska Vašingtona, čime klub ulazi u specifičan problem pred start nove sezone jer sada postoji potreba da se pozicija beka dodatno popuni.

Foto: Instagram/Printscreen

Sada je jasno zašto je otišao: Duan Vašington

Ovaj transfer je značajan ne samo za samog igrača, već i za klubove koji su učestvovali u trejdu. Minesota i Njujork su takođe imali planove za budućnost svojih timova, te je ova razmena igrača imala dalekosežne posledice.

Vašingtonov prelazak u NBA označava veliki uspeh za njega kao sportistu, ali istovremeno postavlja izazove pred njegov bivši tim, Partizan. Klub će morati da pronađe adekvatnu zamenu za ovog talentovanog igrača kako bi održao konkurentnost u narednoj sezoni.

Ostaje da se vidi kako će se Duan Vašington snaći u novom okruženju i kakav će uticaj imati na tim Šarlota. Sa uslovnom prirodom drugog i trećegodišnjeg ugovora, očekuje se da će mladi bek morati da pokaže svoj pun potencijal kako bi osigurao svoje mesto u timu i zaradio pun iznos ugovora.

BONUS VIDEO