POZNATI NOVINAR DAO PROGNOZU EVROLIGE! Za beogradski tim nema nade - Evo ko će odneti pobedu! (FOTO)


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 16:17


Svi su spremi za početak nove sezone.

Foto: Starsport/Tanjug
POZNATI NOVINAR DAO PROGNOZU EVROLIGE! Za beogradski tim nema nade - Evo ko će odneti pobedu! (FOTO)

Večeras počinje takmičenje u Evroligi, a mnogi smatraju da će ova sezona biti izuzetno neizvesna. Partizan i Crvena zvezda ulaze u takmičenje sa ambicijama da se istaknu u najboljoj evropskoj klupskoj košarci. Mnogi su već izneli svoja predviđanja, a među njima je i poznati novinar Luka d'Alesandro.

Novinar je izneo svoju predikciju na društvenoj mreži "X", predviđajući da će Partizan zauzeti peto mesto, što bi značilo direktni plasman u plej-of. Sa druge strane, Crvena zvezda je prema njegovoj predikciji na 13. mestu, što implicira da bi se borila čak i za plej-in.

Pored Partizana i Crvene zvezde, Luka je izneo i predviđanja za ostale timove. Prema njegovoj predikciji, Panatinaikos bi zauzeo prvo mesto, sledio bi Olimpijakos, a iza njih bi bili Fenerbahče i Real Madrid. Barselona bi prema njegovoj predviđanju zauzela šesto mesto, dok bi se u plej-inu našli Anadolu Efes, Monako, Žalgiris i Makabi.

Predikcija novinara izazvala je različite reakcije među navijačima. Dok će se navijačima Partizana iole svideti predviđanje o plasmanu svog tima u plej-of, pristalicama Crvene zvezde neće biti zadovoljne predviđenim mestom svog tima. Ostaje da se vidi kako će se stvari zaista odvijati na terenu i da li će predviđanja Luke biti tačna.

Luka je već godinama jedan od najpraćenijih analitičara Evrolige, poznat po tome da kombinuje statističku analizu sa poznavanjem unutrašnjih dešavanja u klubovima. Njegove prognoze nisu samo zasnovane na trenutnom kvalitetu timova, već i na promenama u rosterima, trenerima, kao i ključnoj dinamici unutar ekipa.

BONUS VIDEO