KENAN MRZEO TEODOSIĆA, A SAD... Plej Zvezde od Sferopulosa traži veću slobodu


IZVOR: Republika/ O.J. - 03.10.2024 | 17:27


"U Grčkoj sam se spremio za Beograd"

Foto: Starsport
KENAN MRZEO TEODOSIĆA, A SAD... Plej Zvezde od Sferopulosa traži veću slobodu

Košarkaši Crvene zvezde sutra započinju novu evropsku odiseju sa jednim ciljem - da se napravi iskorak. Mnogo godina već delije čekaju da ih njihovi puleni obraduju u Evroligi i nadaju se da će čekanju doći kraj. Da će se to dogoditi nadu im uliva novi roster sa dve novopridošlice koje će biti "udarne igle" - Kodi Miler Mekintajer i Ajzea Kenan.

Upravo je omaleni Amerikanac koji je stigao iz Grčke za "Eurohups" govorio o dosadašnjem iskustvu u Beogradu.

- Dobar je osećaj. Imamo dobru grupu momaka i sjajnog trenera. Razgovarao je sa mnom i dao mi samopouzdanje u vezi sa onim što želi da izgradi, dopuštajući mi da budem ono što jesam. Uz njegov cilj da pobeđujemo, da stignemo do plej-ofa, a nadam se i do Fajnal fora, to su sve stvari u kojima želim da učestvujem. Organizacija je sjajna, i zato mi je bilo lako da dođem, rekao je Kenan.

Ipak, čini se da traži još više slobode od Grka.

Foto: Starsport

Kenan sa saigračima

- Igrači protiv kojih igram uvek imaju mnogo više šuteva nego ja. Ko zna, da imam isti broj pokušaja kao Markus Hauard ili Belineli, možda bi bilo drugačije. Trudim se da ostanem efikasan i radim ono što tim traži. Ali, ako bih imao takve šanse i šuteve, nebo je granica, dodao je Ajzea.

Igrao je već protiv Teodosića, pošto su se obojica u neko slično vreme vratili u Evropu. Ali, sada kad su na istoj strani, mnogo je drugačije.

- Definitivno ću imati mnogo toga da ga pitam. Mnogo znači igrati sa njim. Mrzeo sam da igram protiv njega, jer sam znao koliko je talentovan. Ja sam momak koji igra defanzivno, način na koji igram odbranu... Činjenica da je i dalje mogao da daje te pasove samo pokazuje koliko je dobar igrač i koliko voli i obožava igru. Da budem na terenu sa njim, sa strelcem kao što sam ja, jedva čekam, nastavio je Amerikanac. 

Za kraj, šta drugo nego - poređenje atmosfere na grčkom i srpskom derbiju.

- Volim takvu atmosferu i takve utakmice. Imamo jedne od najboljih, ako ne i najbolje navijače u Evroligi. Biti deo ove porodice i pritom ne morati menjati boje, velika je motivacija, i uzbuđen sam što ću pokušati da uradim nešto što nije urađeno ranije. To što sam bio deo grčkog rivalstva pripremilo me je za beogradski derbi. Još jedna sjajna prilika da izađemo na teren, takmičim se sa braćom, sa timom, da pokušamo da pobedimo i završimo posao onako kako treba - zaključio je Kenan.

BONUS VIDEO