EVROPA VIŠE NEĆE BITI ZASENJENA VEČITIMA: Delije i grobari u šoku zbog odluke Evrolige


IZVOR: Republika/ O.J. - 03.10.2024 | 21:08


Čudno rešenje čelnika

Foto: Starsport/Ilustracija
EVROPA VIŠE NEĆE BITI ZASENJENA VEČITIMA: Delije i grobari u šoku zbog odluke Evrolige

Večerašnje mečeve prvog kola Evrolige obeležilo je iznenađenje koje je šokiralo sve navijače - ukidanje intoniranja čuvene himne takmičenja pred početak mečeva. Popularno nadglašavanje iste bilo je specijalitet delija i grobara i nešto po čemu ih je cela Evropa znala. Ne pamti Beogradska arena kada je poslednji put čula "I feel devotion", a ni neće u bliskoj budućnosti, pođto su organizatori izgleda ukapirali da nema poente puštati je kad je već navijači nadglašavaju. Do duše, nije to slučaj u svim dvoranama u Evropi, pa se postavlja pitanje šta ih je nagnalo da donesu ovu odluku.

Snimak delija iznad se reprodukuje svim ljubiteljima košarke koji nisu iz Evrope kada god bi neko pokušao da im objasni kako je to kada se igra na Starom kontinentu. Navijači Crvene zvezde i dan danas pre svakog meča pevaju "Ale, Crvena zvezda, le, Crvena zvezda, le", dok Arena odzvanja kada grobari zapevaju "Da volim crno-bele".

Sada, sa ukidanjem himne Evrolige, ostaje pitanje kako će se ovo odraziti na navijače i da li će se njihove pesme još više istaći u odsustvu zvuka himne.

Podsetimo, Partizan u ovim momentima igra svoju prvu utakmicu u Evroligi ove sezone u potpuno novom sastavu. LIVE blog meča iz Baskonije možete pratiti na ovom linku. Sa druge strane, sutra ćemo u Parizu gledati Crvenu zvezdu i saznati šta Sferopulosov tim može protiv novajlije.

BONUS VIDEO