KARI JE MAG KOŠARKE: Selektor Srbije samo uđe u halu i donese senzaciju


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 03.10.2024 | 23:41


Svetislav Pešić prisustvovao jednom od iznenađenja u Evroligi.

Foto: Starsport
KARI JE MAG KOŠARKE: Selektor Srbije samo uđe u halu i donese senzaciju

Košarkaši madridskog Reala doživeli su neprijatno iznenađenje u Minhenu, gde su poraženi od Bajerna rezultatom 97:89 u utakmici prvog kola Evrolige. Šabaz Nejpir se istakao kao ključni igrač meča sa 25 poena, a odlučujući trenutak desio se serijom od 27:7 na kraju treće i početkom četvrte četvrtine.

Na meču je kao gledalac prisustvovao selektor Srbije, čiji je mandat istekao, Svetislav Pešić. Njegov sin je jedan od ključnih ljudi u vođenju tima Bajerna, pa nije bilo iznenađenje što je Pešić sa osmehom na licu pratio meč. S obzirom na situaciju u Košarkaškom savezu Srbije, postoje indicije da bi se nešto moglo promeniti, ali olimpijska bronza sigurno ima težinu u odlučivanju.

 

 


Ovo iznenađenje će sigurno ostaviti Realove navijače razočarane, ali s obzirom na kvalitet protivnika, sigurno će biti motivisani da se vrate na pobednički put u narednim utakmicama Evrolige. Sa druge strane, Bajern je pokazao da može da se nosi sa najjačim ekipama i da će biti ozbiljan takmac u borbi za vrh tabele.

Realovi košarkaši će morati da analiziraju svoju igru i pronađu način da se izbore sa snažnim protivnicima poput Bajerna, dok će Pešić morati da donese odluku o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije Srbije. Sve u svemu, još jedan uzbudljiv meč u Evroligi sa mnogo tema za analizu i raspravu.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO