SEZONA VELIKIH OČEKIVANJA: Zvezda osvaja francusku prestonicu - evo gde možete gledati duel regionalnog šampiona i pariskog debitanta!


IZVOR: Vladimir Vorih - 04.10.2024 | 06:54


Crveno-bele očekuje prepuna hala.

Foto: KK Crvena zvezda
SEZONA VELIKIH OČEKIVANJA: Zvezda osvaja francusku prestonicu - evo gde možete gledati duel regionalnog šampiona i pariskog debitanta!

Puna četiri i po meseca su protekla od kako je odigran poslednji finalni evroligaški susret za sezonu 2023/24 u kojem je atinski Panatinaikos u "Amber Areni" u Berlinu savladao Rela iz Madrida rezultatom 95:80, a utakmicom na istom mestu u kojoj je zvanični šampion Evrope savladao domaćina, berlinsku Albu rezultatom 87:77, startovala je nova 2024/25 sezona u elitnom evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

I ove godine srpsku košarku će predstavljati večiti rivali Crvena zvezda i Partizan koji će i ove godine pokušati da se domognu plasmana barem u plej-in fazu takmičenja, a izabranici trenera Željka Obradovića su poklekli na prvoj stepenici. Na gostovanju u Vitorji poraženi su od španske Baskonije rezultatom 82:88, a danas će na parket izaći i puleni trenera Janisa Sferopulosa.

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za prvi izazov u ovogodišnjoj evroligaškoj sezoni, a prvi protivnik im je debitant u eliti, ekipa Pariza, a meč se igra u "Adidas Areni" sa početkom od 21 čas.

Svi navijači Crvene zvezde i ljubitelji košarke u Srbiji imaće mogućnost da navedeni meč prate u direktnom prenosu na kanalu Sport klub 1.

 

 

Uoči meča strateg crveno-belih Janis Sferopulos  je izjavio:

- Igramo protiv Pariza u gostima, a nijedno gostovanje nije lako. To znači da treba da ostanemo fokusirani. Napravili smo plan kako da igramo protiv njih i veoma je važno da se držimo tog plana. Pariz je ekipa koja dugo vremena igra zajedno. Zadržali su većinu igrača iz prošle sezone i dodali neka pojačanja. Uprkos promeni trenera, igraju slično kao prošle sezone. Uložićemo dosta napora na početku nove sezone u Evroligi, cilj nam je da tokom nje ostanemo fokusirani i da se borimo u svakoj utakmici. Na kraju ćemo videti šta će nam to doneti.

Treba podsetiti da će crveno-beli prvi meč na domaćem parketu odigrati 9. oktobra kada će u Beogradskoj Areni gostovati španska Baskonija.

Pored utakmice u Parizu danas su na programu i mečevi u Istanbulu gde će Fenerbahče dočekati Olimpijakos, kao i u Bolonji gde Virtus dočekuje Anadolu Efes.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: