GROBARI U TRANSU: Odluka je doneta - Partizan dobija A licencu?! (FOTO)


IZVOR: Republika - 04.10.2024 | 13:10


Ovome se niko nije nadao

Foto: twitter.com/KK Partizan
GROBARI U TRANSU: Odluka je doneta - Partizan dobija A licencu?! (FOTO)

Generalni direktori Evrolige su odlučili da prva A licenca elitnog takmičenja pripadne ekipi Partizana, koji su osvojili 46,2 odsto glasova u anketi portala „BasketNews“. Ovom odlukom, Partizan postaje stalni učesnik Evrolige, a iza sebe je ostavio ekipu Crvene zvezde i Monako, koji su podelili po 15,4 odsto šansi za A licencu i stalno učešće. Takođe, spomenute su i ekipe Virtus, novi evroligaš Pariz, i tim koji nastoji da u budućnosti bude u eliti – London Lajonsi.

Iako su postojale spekulacije o mogućim promenama formata Fajnal-fora Evrolige, 61,5 odsto generalnih direktora smatra da nema potrebe za promenama. Većina je izrazilila podršku trenutnom formatu, dok bi manji broj generalnih direktora voleo da vidi neke promene u završnici takmičenja.

 

 

Ova odluka generalnih direktora Evrolige predstavlja značajan korak za Partizan, koji će imati priliku da se takmiči na najvišem nivou evropske košarke kao stalni učesnik elitnog takmičenja. Očekuje se da će ova odluka imati veliki uticaj na dalji razvoj kluba i njegovu poziciju u evropskim košarkaškim krugovima.

Podsetimo, košarkaši Partizana porazom od Baskonije su započeli sezonu u Evroligi, rezultatom 88:82, iako su vodili i kontrolisali rezultat do samog početka poslednje deonice.

Španski predstavnik definitivno je prelomio meč serijom 14-4 krajem četvrte četvrtine. Partizan su predvodili Tajrik Džons sa 22 poena i 4 skoka uz samo jedan promašaj iz igre, i Brendon Dejvis sa 20 poena, dok je kapiten Vanja Marinković postigao 11. U Baskoniji su se istakli Markus Hauard sa 17, bivši igrač Mege Luvavu-Kabaro sa 15 kao i Sekekerskis sa 14.

Crno-beli naredni meč u najjačem evropskom takmičenju igraju protiv Real Madrida na gostujućem terenu, dok ih u AdmiralBet ABA ligi očekuje duel sa Cibonom.

BONUS VIDEO