ZVEZDA UGASILA GRAD SVETLOSTI I ISPISALA ISTORIJU: Meč koji ulazi u klupske anale - ostvarenje kojim retko ko može da se pohvali!


IZVOR: Vladimir Vorih - 05.10.2024 | 07:24


Sezona je uspešno otvorena.

Foto: KK Crvena zvezda
ZVEZDA UGASILA GRAD SVETLOSTI I ISPISALA ISTORIJU: Meč koji ulazi u klupske anale - ostvarenje kojim retko ko može da se pohvali!

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su važnu pobedu u prvom kolu Evrolige, savladavši Pariz rezultatom 77:80. Ova pobeda predstavlja jubilarnu 300. pobedu crveno-belih u evropskim takmičenjima, čime su dodatno učvrstili svoj renome u evropskom košarkaškom svetu.

Nemanja Nedović istakao se kao ključni igrač ove pobede, postigavši pet trojki i doprinoseći sa 21 poenom. Njegova izvanredna igra, posebno tokom završnice utakmice, bila je presudna za trijumf crveno-belih.

Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, napeta i neizvesna, sa obe ekipe koje su ispuštale veliku prednost. Crvena zvezda je imala osam poena prednosti u prvom poluvremenu, dok je Pariz uspeo da stvori čak 13 poena prednosti u drugom poluvremenu, što je dodatno pojačalo dramatiku meča.

Dobra odbrana crveno-belih pred sam kraj utakmice bila je ključna za potvrdu pobede. Ekipa je uspela da se izbori sa pritiskom i sačuva prednost, čime je osigurala trijumf na gostujćem parketu i to u gostima.

 

 

Ova pobeda može biti okidač za uspešnu sezonu Crvene zvezde, posebno imajući u vidu činjenicu da dugo vremena nisu imali 2-0 na početku sezone. U narednom kolu, Zvezda će igrati protiv Baskonije kod kuće, te će imati priliku da pred svojim navijačima ostvare i 301. pobedu u Evropi.

Pored Nemanje Nedovića, važan doprinos pobedi dao je i Ajzea Kenan, koji je ubacio 14 poena, uključujući odlučujuća dva penala na kraju. Nikola Kalinić je takođe briljirao sa devet poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Kodi Miler-Mekintajer ostvario devet poena, šest skokova i sedam asistencija.

Trijumf crveno-belih nad Parizom predstavlja važan korak ka ostvarenju uspeha u Evroligi. Ova pobeda donosi ne samo bodove, već i samopouzdanje i motivaciju za dalje izazove u evropskim takmičenjima. Navijači sa nestrpljenjem očekuju naredne mečeve kako bi pružili podršku svojoj omiljenoj ekipi.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: