NAGETSI DOLAZE U SRBIJU? Oglasio se komesar NBA lige, a evo šta je Jokić rekao na to! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 09:08


Ova izjava komesara NBA lige izazvala je različite spekulacije o mogućem dolasku NBA timova u Srbiju.

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
NAGETSI DOLAZE U SRBIJU? Oglasio se komesar NBA lige, a evo šta je Jokić rekao na to! (VIDEO)

Komesar NBA lige Adam Silver izneo je ideju o mogućnosti da neki od timova NBA lige zaigraju u Srbiji, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti. On je istakao da su se Nikola Jokić i Luka Dončić raspitivali o ovoj mogućnosti, ali je istovremeno naglasio da je organizacija ovakvih utakmica izuzetno zahtevna i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj.

- Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su pitali može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju. Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovde u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je deo višegodišnje inicijative - rekao je Silver. 

 

 

Nakon što je komesar Silver izneo ovu ideju, Nikola Jokić se oglasio rekavši da ne zna ništa o tome. Ovo je izazvalo dodatnu pažnju medija i javnosti, dovodeći u pitanje da li je Silver izneo informaciju bez konsultacije sa dvojicom košarkaša.

- Postoji vest da ste ti i Luka Dončić pitali Adama Silvera da se utakmice predsezone ili sezone organizuju u Sloveniji ili Srbiji, možeš li nam reći nešto o tome - glasilo je pitanje novinara koje je potpuno zbunilo Jokića:

- Ne znam ništa o tome - rekao je Jokić.

Ova izjava komesara NBA lige izazvala je različite spekulacije o mogućem dolasku NBA timova u Srbiju, a javnost sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj ove priče. Navijači su izrazili oduševljenje idejom da bi vrhunski košarkaši mogli zaigrati u njihovoj zemlji, dok su stručnjaci istakli tehničke i organizacione izazove koji bi pratili održavanje ovakvih događaja.

BONUS VIDEO: