NEĆU DA ŽURIM! Čović o Pešićevoj izjavi: "Nisam nezadovoljan kako to ide"


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 12:12


Evo od čega zavisi.

Foto: Republika
NEĆU DA ŽURIM! Čović o Pešićevoj izjavi: "Nisam nezadovoljan kako to ide"

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Nebojša Čović, nedavno je bio gost jutarnjeg programa na televiziji Prva gde je izneo svoje planove za dalji razvoj srpske košarke. Čović je istakao da ne odustaje od saradnje sa dosadašnjim selektorom Svetislavom Pešićem, uprkos Pešićevim najavama o drugačijim planovima.

- Nisam nezadovoljan kako to ide. Neću da žurim. Vidim da se prave senzacije po medijima. Pešiću su otvorena vrata. Razgovarali smo više puta. Od čega zavisi? Tu je tri sezone, prošao je razne situacije. Pešić ima 75 godina i poštujem ono što je izjavio. Ali milsim da je put otvoren, vrata su mu otvorena - rekao je Čović i dodao:

Foto: ATAImages

Svetislav Pešić

- Mi nemamo nijednu zlatnu medalju od kako smo Srbija. Imamo srebrne i brozane medalje. Iduće godine je Evropsko prvenstvo, to bi mogao da bude novi izazaov. Ali pustimo da to sve ide. Ne pravimo senzacije. Videće se ko je dobronameran i zlonameran, iako je to svakako vidljivo - rekao je Čović.

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije izgleda da ima jasnu viziju za budućnost srpske košarke, a ostaje da vidimo kako će se odvijati dalji razvoj situacije. S obzirom na dosadašnji uspeh Pešića i perspektive srpske košarke, ovo partnerstvo može doneti značajne rezultate. Zato ostaje da vidimo da li će Pešić prihvatiti ponudu i kako će se srpska košarka razvijati pod novim vođstvom.

BONUS VIDEO: